Karting 18.01.2018

Karting SM -sarja tarjoaa edullisen ja kovatasoisen polun aina F1-sarjaan asti

Luka Nurmi lukeutuu Suomen nuoriin kartinglupauksiin. Kuva: Luka Nurmen Tiedotus

Mika Häkkinen, Valtteri Bottas, Kimi Räikkönen ja Niko Kari. Karting SM –sarja on vuosien saatossa kasvattanut suomalaisista nuorista huippulahjakkuuksia maailman kovimpaan autourheilukärkeen ja maailmanmestareiksi asti. Edelleen tänä päivänä sarja tarjoaa ylivertaiset mahdollisuudet nuorille sekä harrastaa, mutta myös edetä autourheilijan urapolkua kohti maailman huippua.

SM-sarja tunnetaan erityisesti kovatasoisena kilpailualustana, josta kilpailuvauhtia ulkomaille on hyvä ammentaa. Kevyet kustannukset tulevat näkyviin esimerkiksi kestävissä moottoreissa.

– SM-sarjan moottorit ovat nykypäivänä suhteellisen yksinkertaisia rakenteeltaan sekä osia on vähemmän, joten ne hajoavat harvemmin ja ovat huoltovapaampia. Esimerkiksi OK-junior-luokassa on pystytty ajamaan koko SM-kausi vaihtamatta osaakaan, kertoo moottoriasiantuntija Olli-Sakari Notko.

– Lisäksi moottorit ovat hyvin tasaväkisiä, mutta kuitenkin täysiverisiä kilpamoottoreita eli paketti on kokonaisvaltaisesti erittäin laadukas, Notko lisää.

13-vuotias Luka Nurmi ja 15-vuotias Niko Perttala löytävät kartingin SM-sarjasta moni hyviä puolia.

– SM-sarjassa pitää olla todella hyvä, jos meinaa pärjätä, sillä taso on kova. Lisäksi sarjan edullisuus ja kilpailupaikkojen läheisyys ovat tärkeitä tekijöitä, kaksikko toteaa kuin yhdestä suusta.

Nuorten kuljettajien on myös hyvä muistaa, että vain kartingin SM-sarjassa kilpailemalla on mahdollisuus tulla valikoiduksi autourheilun juniorimaajoukkueeseen, AKK Driver Academyyn, johonka myös Nurmi ja Perttala kuuluvat.

Voit myös tutustua Nurmeen ja Perttalaan tarkemmin alla olevilta videoilta!

Niko Perttala

Luka Nurmi

Teksti: Karting SM & AKK Driver Academy / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting