Karting 18.08.2017

Karting SM -sarja huipentuu Lahdessa – jaossa pisteitä runsaalla kädellä

KZ2-luokan voiton syrjässä kiinni oleva Henri Kokko. Kuva: AKK/Hannu Rainamo

Kesän karting-ajot lähenevät loppuaan ja viikonloppuna selviää, ketkä kruunataan suomenmestareiksi. Kausi saanee arvoisensa päätöksen, kun Lahdessa Pippon autourheiluradalla on luvassa jälleen vauhdikasta kilvanajoa.

Lahdessa ajetaan kaikissa kartingin SM-sarjan luokissa aina pienimpien Mini60-sarjasta vaihteellisten autojen KZ2-kuninkuusluokkaan. Sarjataulukko ennen kauden viimeistä viikonloppua on vielä auki, eikä kärkipaikkaa pitävien kuljettajien sovi nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Lisäksi viikonloppuna on jaossa ylimääräisi pisteitä, jotka voivat muuttaa sarjataulukon lopullista järjestystä radikaalisti. Kartingin lajiryhmä tiedotti viime viikolla, että Vantaan tyngäksi jäänyt, keskeytetty osakilpailu tullaan ajamaan päätökseen Lahdessa perjantaina. Kuljettajille kolmepäiväinen kisaviikonloppu on tiukka rutistus.

Ennen viimeisiä koitoksia, KZ2-luokassa suomenmestaruuden syrjässä on kiinni Euroopan radoillakin menestynyt, MonakoFK:n Henri Kokko. Ero seuraaviin on kasvanut osakilpailu kerrallaan jo 31 pisteeseen. Vaihteettomien OK-luokassa johdossa on koko kauden vakuuttavasti ajanut PFKK:ta edustava Juho Valtanen. Piste-ero sarjataulukossa toisena olevaan Thomas Lindforsiin (PirKA) ei kuitenkaan ole suuren suuri. OK-junior –luokassa tilanne kärjessä näyttää vahvalta Pirkanmaan Karting –seuran kuljettajien osalta. Kolmen kärki: Luka Nurmi, Niko Perttala ja Nikolas Pirttilahti.

KZ2-luokan sarjataulukossa toista sijaa hallussaan pitävä, Lahden FK-kerhon Jan Kuovi tuntee radan läpikotaisin ja on valmis haastamaan Kokon voittokamppailussa:

– Ensimmäisen kerran ajoin Pippossa vuonna 1990. Vauhdikas rata on tullut vuosien varrella kierrettyä tuhansia kertoja ja sen mutkat ovat tulleet tutuiksi. Rata on monilta osin poikkeava ja keskinopeus radalla on kova. Asfaltti on karheampaa ja kuluttaa renkaita enemmän kuin muilla radoilla. Myös poikkeukselliset reunakivet ja tekniset mutkat voivat tuoda edun osalle kuljettajista.

– Päätösviikonloppuna on jaossa tuplasti sarjapisteitä, joten peli ei ole vielä pelattu. Mies on valmiina ja auto toimii. Olen pystynyt tekemään koko kauden tasaisia kilpailusuorituksia ja pyrin haastamaan Henri Kokon vielä sarjan voittokamppailussa, Pippon konkari Jan kuovi ennakoi Lahden kisaviikonloppua.

Viikonlopun alustava aikataulu

Pe 18.8.

Harjoitukset 9:00
Aika-ajot 10:05
Alkuerät 12:25
Finaalit 15:40
Palkintojenjako noin 18:30

La 19.8. & Su 20.8.

Harjoitukset 9:00
Aika-ajot 10:20
Alkuerät 11:40 & 14:10
Finaalit 16:05
Palkintojenjako noin 19:00

Pippon radan käyntiosoite: Lakkilantie 193, 15150 Lahti

Teksti: Saku Uotila, sarjan tiedottaja

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting