Karting 25.05.2016

Karting-kilpasarja aikuisille harrastajille

Jos ikää alkaa olla mittarissa mutta kaasujalkaa vipattaa ja kilpailu-viettiä löytyy on aikuisten ns ”Pappasarja” sopiva ratkaisu moottoriurheiluhenkiseen vapaa-ajan viettoon.

XonCup on Xon Sport Club ry:n järjestämä kilpa-sarja, joka ajetaan Raket-120 moottorisilla karteilla 1-3 hengen joukkueina Etelä-Suomen karting-radoilla. Osakilpailuja järjestetään kauden aikana 6-7 kappaletta eri ulkoradoilla esim Vihdissä, Lahdessa, Kokemäellä, Paimiossa, Lentolassa tai Hyvinkäällä.

Mukaan pääsee helposti jopa ilman aikaisempaa kilpailutaustaa tai -kokemusta, teknistä tietämystä tai paksua lompakkoa. Harrastuksen aloittamiseen tarvitaan ns. isojen luokkien karting-auto ja siihen R120-moottori sekä tarvittavat suojavarusteet. Kalustoa on hyvin saatavana myös käytettynä ja noin tonnin-parin sijoituksella pääsee mainiosti alkuun. Kaikki XonCupin kilpailut järjestetään AKK:n alaisuudessa, jäsenyys jossakin moottoriurheiluseurassa on suositeltavaa.

Ensimmäinen kilpailu ajettiin 21.5. Lahdessa.

Ensimmäinen XonCupin kilpailu ajettiin 21.5. Lahdessa.

Kausi 2016 komeasti alkuun Lahdessa

XonCup 2016 ensimmäinen osakilpailu ajettiin 21.5. Lahdessa mainioissa puitteissa kelinkin suosiessa kaikkia peräti 31 paikalle saapunutta joukkuetta. Päivän formaattina oli 50 minuutin vapaan harjoittelun sekä 10 minuutin aika-ajojen jälkeen ajetut 6 tiukkaa kilpailuerää. Harjoitusten nopein oli Speed Garage Markus Kujala. Aika-ajoissa paalupaikan lunasti vajaan sekunnin kymmenyksen turvin joukkue Suerte Racing 2.

Seuranneisiin kuuteen kilpaerään saatiinkin sitten peräti neljä eri voittajaa, Speed Garage Markus Kujala, Suerte Racing Santtu Juntunen/Johan ”Juusto” Vilo, Suerte Racing 2 Leo Juntunen/Johan ”Juusto” Vilo sekä JIIWEE Juuso Turtiainen/Jere Welin. Edellämainitut hallitsivat eriä keskenään ristiin sijoittuen siten että koko päivän aikana ei erien kolmen parhaan joukossa juuri muita nähtykään paitsi ensimmäisessä erässä toiseksi ajoi team JASKA Jaska Turtiainen ja viimeisessä erässä kakkoseksi nousi hienosti DiscoBall Racing Harri Kananen.

Seuraava osakilpailu on 11.6. Kokemäellä Järilänvuoren kartingradalla.

Ensimmäisen kilpailun tulokset.

Lisätietoa: xonsport.fi

xc on the road2

Teksti ja kuvat: Jartsa Kuisma / Xon Sport Club ry

Uusimmat

Lisää aiheesta