Karting 04.10.2016

Kart in Club tarjosi kartingin SM-sarjan kuljettajille formula-testit

Roope Ropanen (vas.), William Alatalo ja Kaisa Eiristö olivat lähes yhtä hymyä päivän jälkeen. Formulalla ajaminen tuntui maittavan jokaiselle.

Ennen kartingin kauden päätöskilpailua Kart in Club ilmoitti antavansa kartingin SM-sarjan neljälle kuljettajalle palkinnoksi kaudesta testit Formula Renault 1.6 ja Renault Clio RS04 -autoilla. Kuljettajat testiin valittiin poikkeuksellisesti muilla kriteereillä kuin menestyksen perusteella.

– Kutsuimme testiin kaikkiaan neljä kuljettajaa, jotka valitsimme kauden aikana. Valintakriteereihin kuului muun muassa auton käsittelytaito, oman persoonan näyttäminen, sosiaalisen median käyttö ja myös menestyminen omalla pienellä osalla. Testiin kutsuttiin OKJ-luokan Suomen mestari William Alatalo sekä  Roope Ropanen ja Jesse Salmenautio samasta luokasta. Kaisa Eiristön otteet KZ-luokassa toivat kutsun myös Alastarolle, kertoo Sami Lappalainen joka vastaa tällä hetkellä Kart in Clubin racing teamin toiminnasta.

Aivan kaikkia lupauksia ei kuitenkaan pystytty lunastamaan, sillä teamin Renault Clio RS04 vaurioitui niin pahasti edellisen viikonlopun STCC-sarjan mitalitaistelussa, ettei autoa saatu ajokuntoon testipäivään.

– Erittäin ikävä asia ettemme saaneet kaikkia oikeita osia Ruotsista autoon ajallaan. Osat tuli, mutta ne oli auton toiselle puolelle, mutta menemme vielä testaaman syksyllä ja kuljettajilla on silloin mahdollisuus tulla testaamaan touring-autoa, kertoo Lappalainen

Testit kuljettajien suhteen sujuivat hienossa syyspäivässä hyvin. Paikalle pääsi kolme kuljettajaa, ja päivän aikana testikilometrejä kertyi vajaat 500 kaikille kolmelle kuljettajalle.

– Kokemus oli kaikille kolmelle kuljettajalle uusi, ja oli jälleen kerran hienoa nähde se positiivisesti jännittynyt ilmapiiri, mikä oli ilmassa, kun nuoret kilpa-autoilijat pääsivät kokeilemaan jotain uutta. Tämä oli jokaiselle ensimmäinen kerta, kun he istuivat formulan penkkiin Alastarolla. Pari kertaa käytiin hiekan puolella, mutta kokonaisuudessa päivästä jäi positiivinen kuva, niin kuljettajille kuin minulle, lopetti Lappalainen

Ensi kaudeksi Kart in Clubilla on uusia suunnitelmia kuinka kartingin SM-sarjasta saadaan kuljettajia nousemaan eteenpäin seuraaviin luokkiin.

Teksti: Kart in Club Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting