Ralli 27.02.2019

Karppanen palaa rallin SM-sarjaan

Mika Karppanen palaa SM-ralleihin siirtyen samalla SM3-luokasta SM4-luokkaan. Kuva: Kari Alatalo.

Rallin SM-sarja saa Joensuun osakilpailussa paluumuuttajan, kun Siikalatvalta tuleva Mika Karppanen tekee paluun SM-ralleihin lauantaina.

Lakeuden urheiluautoilijoita edustava Karppanen on aikaisempina vuosinaan ajanut SM3-luokassa, mutta paluun myötä mies siirtyy SM4-luokkaan. Luokan lisäksi miehellä vaihtuu automalli, mutta merkille Karppanen pysyy uskollisena. Käyttöön on hankittu Citroenin DS3-kilpa-auto, jonka saloihin mies on tutustunut hiljalleen.

– Onhan tämä aivan erilainen kilpuri verrattuna R2-luokiteltuun Citroeniin, jolla aikaisempina vuosina soratiet tulivat tutuksi. Testiä on ajettu niin kisavauhdilla kuin ihan perinteisten testipätkien muodossa. Tuntuma on muodostunut melko luottavaiseksi, ei ole niin vikuri peli kuin edellinen, toteaa Karppanen uudesta menopelistään.

Auton vaihto on rauhoittanut miehen menoa. DS3 tottelee ohjausta huomattavan hyvin eikä aikaisemmin miehen ajamisessa esiintynyttä rauhattomuutta ole näkyvissä. Syynä tähän Karppanen pitää moottorin laajaa vääntöaluetta, jolloin mutkiin voi laskea huomattavasti isommalla pykälällä.

Kotiläksyjä on muutoinkin tehty ja Karppanen tunnustaa, kuinka yliyrittäminen kostautui aikaisempina vuosina ulosajojen muodossa. Mies tietää, ettei entiseen voi enää palata ja valmistautumisprosessi Joensuuhun on ollut kattava.

– Nyt täytyy saada puhdas kisa alle ja siihen on koetettu valmistautua kaikin keinoin. Jopa sen verran isosti, että erään suhteellisen tunnetun Huttusen oli tarkoitus tarjota kokemustaan auton käskyttämisessä. Nuoren miehen työkiireet koituivat kuitenkin esteeksi, joten niiltä osin jäi kortti vielä käyttämättä, paljastaa Karppanen.

Joensuun tulostavoitteiden suhteen Karppanen vetäytyy pohtivalle linjalle. Luokassaan neljän joukkoon ajamista voi pitää realistisena tavoitteena, siitä ylemmäs tarvitaan jo sankaritekoja. Taaksepäin katsottaessa ei miehen kokemuksella saati autolla pitäisi jäädä. Uudentyyppinen rengas on tullut jo tutuksi, joten sen suhteen ei tarvitse jättää kysymysmerkkejä.

Epävarmuustekijänä Karppanen pitää lähinnä Joensuun seudun tiestöä, joka on niin kuljettajalle kuin kartanlukijana toimivalle Markku Tenhulalle suhteellisen vierasta. Kaksikon kokemus rajoittuu yhteen kesäkisaan kyseisiltä seuduilta. Karppanen toteaakin, kuinka ainoa varma asia on, että lentoradalla täytyy äkkiväärässä vuoristoradassa pysyä.

Teksti: Mika Karppanen -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli