Enduro 30.09.2019

Kärkkäiselle enduron World Cup -hopeaa

Sanna Kärkkäinen pokkasi naisten viime vuoden maailman cup -mestaruuden jatkoksi hopeaa. Kuva: Sanna Kärkkäisen tiedotus.

Naisten enduron World Cup -mestaruudesta ajettiin viikonloppuna Ranskassa, Ambertissa. Sanna Kärkkäinen pääsi juhlimaan hopeaa.

Samalla ratkesivat loput miesten luokkien maailmanmestaruudetkin. Kilpailu starttasi tuttuun tapaan perjantaina supertestillä ja lauantaina ja sunnuntaina ajettiin normaalit kilpailupäivät. Kaikki World Cup -luokat ajoivat kaksi kierrosta, MM-luokat kolme. Kierros oli kokonaisuudessaan pitkä ja se aloitettiin vajaan 1,5 tunnin siirtymällä, minkä jälkeen ajettiin extremetesti. Sen jälkeen käytiin huollossa, josta suunnattiin suoraan endurotestille ja sieltä lyhyehkön siirtymän kautta crossitestille.

Kärkkäinen lähti kilpailuun hallitsevana mestarina ja tavoitteena oli puolustaa titteliä. Supertestillä KTM-kuljettaja sijoittui toiseksi britti Jane Danielsin jälkeen. Lauantaipäivä ei kuitenkaan sujunut odotetulla tavalla. Daniels ajoi koko kilpailun ylivoimaiseen voittoon Kärkkäisen ollessa toinen.

– Lauantaina ajoni ei sujunut ollenkaan. En saanut missään vaiheessa rytmistä kiinni ja ajoin jotenkin todella varovaisesti. Sijoituin toiseksi, mutta ajooni en ollut ollenkaan tyytyväinen. Extremetestillä tein molemmilla kierroksella isomman virheen, minkä takia menetin siellä aikaa. Illalla syy löytyi peiliin katsomalla, Kärkkäinen kertoi.

– Tiesin, että muut naiset laittavat kaikkensa peliin sunnuntaina ja niin tein itsekin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen olin neljäntenä, mutta erot olivat pieniä toisen ja neljännen sijan välillä. Tiesin pystyväni parempaankin ja viimeisellä kolmella testillä annoin kaikkeni ja ylikin. Tein pieniä virheitä, mutta kello kuitenkin tykkäsi. Lopulta olin maalissa toinen.

– Jane oli todella kova koko viikonlopun ja hän ansaitsi mestaruuden. Tavoitteena oli vähintäänkin mitali ja mieluiten olisin kotiin sen kirkkaimman tuonut. Hopea kuitenkin maistuu nyt erittäin hyvälle!

Molempina päivinä kolmanneksi ajoi Espanjan Mireia Badia, joka näin ollen otti World Cup -pronssia.

Kärkkäisen matka jatkuu Ranskasta suoraan Puolaan, missä hän osallistuu motocrossin EM-maajoukkuekilpailuun tulevana viikonloppuna. Naisten joukkueessa ajaa tuoreen World Cup -hopeamitalistin kanssa motocrossin Suomen Cup -mestari Hanna Mertsalmi.

MM-sarjan luokista Eero Remes oli E2-luokan loppupisteissä kuudes ja kaksi osakilpailua ajanut, Euroopan mestari Eemil Pohjola 13. Roni Kytönen ei pystynyt ajamaan Junior 1 -luokan viimeistä osakilpailua sairastelun takia ja hän putosi neljänneksi yhden pisteen erolla pronssiin. Hugo Svärd oli nuorten Youth-luokassa kuudes.

Tulokset ja loppupisteet

Teksti: Sanna Kärkkäisen tiedotus, Moottoriurheilu.tv.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro