Enduro 21.08.2019

Kärkkäisellä kelvollinen suoritus Nummelassa

Sanna Kärkkäinen teki historiaa nousemalla ensimmäisenä naiskuljettajana A-luokkaan, ja nyt kilpailemalla kyseisessä luokassa. Kuva: Sanna Kärkkäisen tiedotus.

Enduron SM-sarja jatkui viime lauantaina Nummelan maastoissa. Sanna Kärkkäiselle Nummelan kilpailu oli ensimmäinen A-luokassa. Maalissa Kärkkäinen oli A1-luokkansa kahdeksas ja yleiskilpailussa sijalla 27. Maaliin yleiskilpailussa ajoi 73 kuskia.

Kilpailussa oli kolme maastokoetta, jotka tarjosivat haasteita kaikille kuljettajille. Ensimmäinen maastokoe oli teknisin ja hitain, ja sisälsi muun muassa liukkaita kallioita sekä kivikoita. Toinen maastokoe oli jouhempaa, ajamatonta kangasmaastoa ja kolmas maastokoe oli aikaisemmilta vuosilta tuttu kangasmaastopätkä, joka kului päivän aikana kuivuuden takia todella paljon.

Ensimmäisen ja toisen maastokokeen välillä oli pitkähkö maastosiirtymä ja lisäksi aikataulusta oli tehty intensiivinen eikä huoltoaikaa liikaa jäänyt.

Kärkkäinen starttasi kilpailuun ensimmäisenä kello 9.00, ja samalla lähtöminuutilla lähti aina kolme kuljettajaa reitille.

– Päästin samalla minuutilla lähteneet kaverit edelleni ensimmäiselle pätkälle. Ajamiseni oli kankeaa, mutta sen jälkeen sain ajoani rentoutettua. Jännitin ennen kilpailua, että miten kovaa porukka takana tulee, kun A-luokassa hitaammat kuljettajat lähtevät ensin reitille. Tätä jännitin ihan turhaan ja oli itseasiassa todella mukavaa lähteä ensimmäisten joukossa ajamaan, Kärkkäinen kuvaili.

– Koko viikon ennen kilpailua minulla oli flunssan oireita ja yritin selättää niitä kaikin keinoin. Kilpailuaamuna oloni oli kuitenkin hyvä, mutta päivän edetessä ja viimeiselle kierrokselle lähdettäessä katkesin aivan täysin. Tein pari isompaa virhettä tuolla teknisellä pätkällä, mutta sain kuitenkin kasattua itseni ja puristettua loputkin mehut kuskista kahdelle viimeiselle pätkälle.

– Tuloksesta olen hieman kyllä yllättynyt positiivisesti! En ollut ajamiseeni oikein tyytyväinen, mutta tästä on hyvä suunnata katse kohti seuraavia kilpailuja. Toivottavasti saan tämän flunssan alun taltutettua kokonaan ennen sitä.

Seuraava SM-kilpailu ajetaan Riihimäellä kaksipäiväisenä jo tulevana viikonloppuna 24.-25.8. Lisätietoa kilpailusta täältä.

Teksti: Sanna Kärkkäisen tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro