Enduro 20.05.2018

Kärkkäinen voittoon Romaniassa

Sanna Kärkkäinen otti lauantaina selvän voiton kilpakumppaneistaan. Kuva: Sanna Kärkkäisen tiedotus

Enduron EM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin tänä viikonloppuna Romanian Bacaussa. Kilpailussa ajettiin crossitesti sekä endurotesti, ja siirtymät ajettiin kokonaan maastossa. Suomen Sanna Kärkkäinen ajoi selvään voittoon sunnuntain kilpailussa.

Pätkien kävelyn kuljettajat pääsivät aloittamaan vasta torstaina iltapäivällä, kun järjestäjät alkoivat tekemään niitä vasta torstaina aamulla. Kärkkäisen ensimmäinen kilpailupäivä ei ollut oikein onnistunut. Ensimmäisen kierroksen endurotesti ajettiin ilman aikaa ja siellä olleessa yhdessä vaikemmassa ylämäessä Kärkkäinen jäi jumiin. Jokaisella uusintayrityksellä joku oli edessä, ja Kärkkäinen joutui auttamaan siellä muita ylös, jotta itsekin pääsisi pois. Tämän vuoksi nainen sai 16 minuuttia AT:ta, joka vaikutti päivän tuloksiin. Muuten Kärkkäinen oli pätkillä nopein.

– Yksi naisista pääsi puhtaasti tuon vaikean mäen ylös ja itse jäin aina jonkun taakse jumiin. Jäi hieman huono maku suuhun tuosta lauantaista, joten päätin, että sunnuntaina tulen varmasti voittajana maaliin, kertasi Kärkkäinen.

Sunnuntai oli Kärkkäiselle huomattavasti parempi päivä. Kuva: Sanna Kärkkäisen tiedotus

Lauantaina kisan jälkeen tuli tunnin verran kunnolla vettä, joka tekikin todella pölyiselle reitille vain hyvää. Kärkkäisen lupauskin piti, ja hän tuli maaliin lähes minuutin johdossa.

– Sunnuntai oli hieman parempi päivä. Aikatauluakin höllennettiin, joten päivän aikana kerkesi syödä ja juodakin. Pätkät kuluivat melkoisesti, mutta olivat vielä ajettavissa. Tärkeintä on, että jatkan edelleen sarjan kärjessä, mietti Kärkkäinen.

Enduron EM-sarja jatkuu Ruotsin Skövdessä 11.-12.elokuuta.

Teksti: Sanna Kärkkäisen tiedotus

Sanna Kärkkäinen kaksoisvoittoon enduron EM-avauksessa

Sanna Kärkkäinen vamiina enduron EM-kauden aloitukseen “Kokonaisfiilis erittäin hyvä”

Vantaan Moottorikerho jakoi tunnustuksia – Sanna Kärkkäinen palkittiin vuoden taistelijana

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro