Enduro 08.09.2016

Kärkkäinen hyvällä fiiliksellä MM-finaaliin

Sanna Kärkkäinen on parhaillaan neljäntenä enduron naisten MM-sarjassa. Kuva: Mika Kärkkäinen

Sanna Kärkkäinen on parhaillaan Ranskan Cahorsissa valmistautumassa enduron MM-kauden päätökseen.

Enduron MM-sarjassa tämän kauden debytoinut Sanna Kärkkäinen lähtee sarjan finaaliin hienosti neljänneltä paikalta. MM-kausi, johon hän pääsi starttaamaan kesäkuussa kotiyleisön edessä, on ollut vaiherikas, mutta varsin onnistunut.

– Heinolassa ajettiin kauden ensimmäinen enduron MM-osakilpailu kesäkuun puolivälissä. Sarja jatkui viikko sen jälkeen Ruotsissa. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna siirryttiin Espanjaan, jossa kilpailuni ei mennyt aivan odottamallani tavalla. Liikaa hätiköintiä, turhaa varomista ja hölmöjä virheitä, mutta niistä sitä oppii! Tuloksena kuitenkin neljäs ja viides sija ja sarjassa olen edelleen neljäntenä.

Kärkkäisen kausi on ollut kiireinen, sillä kansainvälisten kisojen lisäksi nainen on osallistunut myös kotimaan koitoksiin.

– Espanjan kilpailun jälkeen on ollut kaksi Cross Countryn Suomen Cupin osakilpailua, Jämsässä ja Sipoossa, joissa molemmissa ajoin voittoon. Tällä hetkellä johdan naisten sarjaa ja viimeinen osakilpailu ajetaan lokakuun 22. päivä Säkylässä.
Lisäksi olen ajanut parissa endurokilpailussa, joista toinen oli heinäkuun loppupuolella Seinäjoella ajettu enduron SM-osakilpailu ja toinen elokuun alussa Kotkassa ajettu Lady Cupin viimeinen Suomen Cup-osakilpailu. Seinäjoella ajamiseni tuntui epävarmalta, mutta positiivisiakin juttuja menostani löytyi. Kotkassa ajamiseni tuntui jo paljon rennommalta ja tuloksena oli naisten luokan voitto. Mestaruus jäi kuitenkin tänä vuonna saavuttamatta ja tuloksena cupista oli hopeaa, kun ensimmäinen osakilpailu jäi ajamatta loukkaantumisen takia.

Muuten nasien kesä on mennyt pitkälti treeneissä sekä hakiessa hyvää rytmiä ajamiseen ja säätöjä pyörään.

– Luulen, että olen nyt löytänyt kadonneen rentouden ja yritän ylläpitää sitä tulevana viikonloppuna Ranskassa, jossa ajetaan enduron MM-sarjan viimeinen osakilpailu. Keskiviikkona päästiin kävelemään pätkiä ja perjantaina aloitetaan normaaliin tapaan supertestillä. Nyt siis hyvällä fiiliksellä kohti kilpailua!

Teksti: Sanna Kärkkäisen Tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Sanna Kärkkäinen tyytyväisenä MM-sarjan kolmanteen osakilpailuun

Kärkkäinen tyytyväinen MM-debyyttiin

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro