Enduro 13.06.2016

Kärkkäinen tyytyväinen MM-debyyttiin

Sanna Kärkkäisellä oli hymy herkässä hienosti menneen MM-debyytin jälkeen. Kuva: Nita Korhonen

Hallitseva enduron Euroopan mestari Sanna Kärkkäinen teki viime viikonloppuna MM-debyyttinsä Suomen isännöidessä kauden ensimmäistä naisten enduron World Cup –kilpailua.

Neljä osakilpailua käsittävä naisten enduron MM-sarja polkaistiin käyntiin viikonloppuna Heinolasta. Sarjassa nähtiin yhteensä viisi suomalaisnaista, kun Sanna Kärkkäinen, Jennifer Siekkinen, Elisa Arokoski ja Milla Turunen taistelivat kotiyleisön edessä enduron paremmuudesta. Vastassa oli kivenkovia nimiä kuten moninkertainen trialin ja enduron maailmanmestari Espanjan Laia Sanz.

Kärkkäinen tulee kiertämään koko MM-sarjan ainoana suomalaisnaisena. MM-debyytissään hän sijoittui hienosti neljänneksi molempina päivinä.

– Ihan jees tunnelmat. Sai sellaisen varman alun lähteä tähän sarjaan mukaan. Olin kuitenkin molempina päivinä neljäs, niin se on ihan hyvä avaus mun mielestä, Kärkkäinen iloitsi.

Kotiyleisön kannustus toi Kärkkäiselle lisäbuustia ajoon. Kuva: Nita Korhonen

Kotiyleisön kannustus toi Kärkkäiselle lisäbuustia ajoon. Kuva: Nita Korhonen

Suuria haasteita ei suomalainen kohdannut koko viikonlopun aikana.

– Mä ajattelin, että reitti olisi ollut jopa haastavampi, mutta aikataulullisestikin se oli ihan ajettava. Toki pätkät kului jonkin verran, mutta niinhän ne tekee aina. Sain muutaman hyvän pätkäajan, niin se on ihan jees. Sanotaan, että ylipäätään oma ajo oli tasaisen varmaa ja tuolla oli hyvin porukkaa kannustamassa, niin se on hienoa.

Kärkkäisen seuraava MM-koitos koittaa jo ensi viikonloppuna Ruotsissa. Tavoite seuraaviin MM-taistoihin on selkeä:

– Lähdetään ottamaan vauhtia lisää ja koitetaan päästä kolmen sakkiin mukaan. Ei ne mahdottoman matkan päässä ole. Kun saadaan muutama juttu kohdilleen, niin eiköhän siellä toivottavasti olla podiumtaistelussa mukana.

Jennifer Siekkinen saapui vauhdikkaasti maaliin sunnuntain koitoksen jälkeen. Kuva: Nita Korhonen

Jennifer Siekkinen saapui vauhdikkaasti maaliin sunnuntain koitoksen jälkeen. Kuva: Nita Korhonen

Myös MM-areenoilla ensikertaa nähty 17-vuotias Jennifer Siekkinen yllätti positiivisesti. Hän sijoittui perjantain supertestillä upeasti viidenneksi, lauantaina saldona oli kuudes sija ja sunnuntaina seitsemäs. Yhteensä Siekkinen haali itselleen 18 MM-pistettä. Hän osallistuu myös ensi viikonlopun Ruotsin MM-osakilpailuun.

 

Heinolan MM-osakilpailun naisten luokan tulokset 

1. Jane Daniels (GBR), Husqvarna (1-1)
2. Maria Franke (GER), KTM (3-2)
3. Laia Sanz (ESP), KTM (2-3)
4. Sanna Karkkainen (FIN), KTM (4-4)
5. Jemma Wilson (AUS), Yamaha (5-5)

MM-pistetilanne

1. Daniels, 40 pistettä
2. Sanz, 32
3. Franke, 32
4. Kärkkäinen, 26
5. Wilson, 22

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Sanna Kärkkäinen valmis MM-debyyttiin

Uusimmat

Lisää aiheesta