Enduro 26.04.2017

Kärkkäinen tyytymätön suoritukseensa enduron MM-avauksessa

Kilpailusta muodostui yksi Kärkkäisen uran haastavimmista. Kuva: Sanna Kärkkäisen tiedotus

Naisten enduron MM-sarja ja Sanna Kärkkäisen kesäkausi endurossa sai alkunsa Espanjan Puerto Lumbrerasissa viime viikonloppuna 21.-23.4. Kilpailu alkoi perinteisesti perjantaina supertestillä ja jatkui lauantaina ja sunnnuntaina normaaleina enduropäivinä. Yksi kierros oli noin 49 kilometriä, sisältäen kolme testiä ja naiset kiersivät kierroksen kaksi kertaa. Siirtymät olivat haastavia kaikennäköisten mäkien ja pölyn takia, ja kilpailusta muodostuikin varmasti yksi Kärkkäisen uran haastavimmista.

Perjantain supertestillä Kärkkäinen ajoi varmasti neljänneksi.

– Supertesti jännittää aina. Tarkoituksena oli saada hyvä ja varma fiilis päälle viikonloppua ajatellen ja siinä onnistuin, Kärkkäinen kertoi.

Lauantaina Kärkkäisen ajaminen ei kuitenkaan ollut ajatellulla tasolla ja kaatumiset värittivät päivää. Päivän päätteeksi sijoitus oli neljäs. Sunnuntaihin hän lähti parantamaan suoritustaan, mutta ajaminen oli varovaisempaa ja siirtymillä tapahtuneet ylimääräiset kaatuilemiset väsyttivät kuskin, joten tulos päivän päätteeksi oli viides.

– Olin yksinkertaisesti vain liian hidas ja varovainen koko viikonlopun. Kun yritin enemmän, niin aloin kaatuilemaan. Ei tässä voi kuin omaa peilikuvaa katsoa ja treenata kovemmin. Onneksi seuraavaan kisaan on pari kuukautta aikaa, joten kerkeän saada enemmän varmuutta tekemiseeni.

Espanjassa varmistui myös, että naisten MM-sarja supistui kolmen osakilpailun mittaiseksi. Slovakian kisa peruttiin ja se siirtyi Kreikkaan, joka osottautui suurimmalle osalle naiskuljettajista haastavaksi osallistua. Näin ollen jäljellä on siis juhannuksena ajettava Unkarin osakilpailu, sekä lokakuun lopussa ajettava Saksan osakilpailu.

– Parempi olisi, että naiset ajaisi vähintäänkin neljä osakilpailua, mutta nyt demokraattisesti päädyimme tähän ratkaisuun, joka on kaikille oikeudenmukaisin. Olen nyt pisteissä neljäntenä ja mahdollisuudet mitaliin ovat vielä täysin olemassa. Välillä eteen tulee itselle vaikeampia kilpailuja, mutta olosuhteet ovat aina kaikille samat, Kärkkäinen päättää.

Teksti: Sanna Kärkkäisen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro