Enduro 14.08.2017

Kärkkäinen enduron Suomen Cupin mestariksi

Kuva: Sanna Kärkkäinen tiedotus

Lauantaina Vihdissä ajettiin Nummelan Nostotalkoot enduro-kilpailu, jossa naisilla oli toinen ja samalla viimeinen Suomen Cupin osakilpailu. Nimensä mukaan kilpailussa ei aivan nostotalkoita ollut, mutta raskas se oli kuitenkin. Kilpailupätkät olivat hyvin perinteistä suomalaista enduroa, eli paljon kivikkoa, juurakkoa, kallioita ja pientä polkua.

Ensimmäisellä kierroksella pätkät olivat vielä varsin liukkaita, mutta toiselle kierrokselle ne kuivuivat hieman. Sanna Kärkkäinen voitti edellisen kilpailun Hälvälässä ja lähti siten sarjan johdossa mukaan lauantain kilpailuun.

– Hälvälään lähdin ilman ennakko-odotuksia pitämään hauskaa. Silloin ajotunteja ei ollut paljoa takana ja jaksaminen oli arvoitus. Kisa menikin hyvin, vaikka väsyin ja se loi nyt Nummelan kisaan hieman paineita. Kävin kävelemässä pätkät ennen kilpailua, joten tiesin suurin piirtein, mitä vastassa olisi. Ensimmäinen pätkä tuli kuitenkin hieman silmille, kun en ajatellut kävellessä sen olevan noin “rymyämistä”. Kivikko oli tosi liukasta ja tuntui ettei pyörä ja kuski pysynyt yhtään kurssissa. Loppupätkästä jo touhu naurattikin ja ajo muuttui hieman rennommaksi, Kärkkäinen kertasi.

Kärkkäinen kellotti ensimmäiselle pätkällä nopeimman ajan ja sama tahti jatkui koko päivän. Kärkkäinen sijoittui kirkkaasti ensimmäiseksi ja varmisti näin ollen Suomen Cup-mestaruuden. Kilpailun toiseksi ja samalla Cupin toiseksi sijoittui Marita Nyqvist. Kolmas oli Jennifer Siekkinen.

– Saavutin yhden pienen tavoitteeni, eli ajoin mestaruuteen. Muuten kausi on ollut todella rikkonainen terveysongelmien takia ja MM-sarjastakin jäi yksi osakilpailu välistä. Ennen Nummelan kisaa olo tuntui hyvälle ja olen piristynyt todella paljon yleisesti. Kuitenkin kisan aikana sykkeet jäivät hakkaamaan todella korkealle ja sen myötä koko päivän oli todella huono olo. Huollossa sykkeet eivät meinanneet laskea alle 150:n ja pätkien lähdöissäkin syke saattoi jo huidella melkein 170:ssä. Palautuminen on siis edelleen huono ja olen vieläkin poikki lauantain kilpailun jälkeen. Joudun pitämään nyt taukoa treenaamisesta, sillä haluan tämän loppuvan. Olen nyt kierteessä, josta minun on välttämätöntä päästä pois, jos haluan jatkaa uraani terveyttäni riskeeraamatta. Tulen tiedottamaan loppukaudesta lähiaikoina lisää.

Teksti: Sanna Kärkkäinen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro