Enduro 13.09.2016

Kärkkäinen enduron MM-sarjan neljäs debyyttikaudellaan

Sanna Kärkkäinen pääsi tavoitteeseensa ensimmäisenä MM-kautenaan.

Viikonloppuna ajettiin enduron MM-sarjan viimeinen osakilpailu Ranskan Cahorsissa. Ennen Ranskan osakilpailua KTM-kuljettaja Sanna Kärkkäinen oli sarjassa neljäntenä.

Kun viimeisestä viikonlopusta oli kotiintuomisina jälleen kaksi neljättä sijaa, varmisti Kärkkäinen myös sarjassa neljännen sijan. Mennyt MM-kausi oli suomalaiselle ensimmäinen enduron MM-sarjassa.

– Kausi alkoi Suomen osakilpailulla Heinolasta kesäkuussa jatkuen suoraan Ruotsiin ja sieltä Espanjaan. Suomessa ja Ruotsissa pystyin ajamaan hyviäkin pätkäaikoja hyvin lähelle kärkeä, mutta sitten tietyillä pätkillä jäin. Espanjassa ajamiseni oli epävarmaa ja sieltä tulikin huonoin päiväsijoitus (viides). Nyt Ranskassa ajamiseni oli ehkä hiukan parempaa, mutta kun yritin enemmän, niin kello ei enää tykännytkään, Kärkkäinen toteaa.

– Kausi on ollut opettavainen, mutta olen tyytyväinen siihen, kuinka on mennyt. Kolmen kärki, Laia Sanz, Maria Franke ja Jane Daniels, vetävät todella lujaa. Olen kuitenkin pystynyt haastamaan heitä ja tiedän, että pystyn nousemaan heidän tasolleen. Tänä vuonna tarkoituksena oli ajaa viiden kärkeen ja siinä onnistuinkin. Ensi vuonna rahoituksen salliessa tarkoituksenani on jälleen kiertää enduron MM-sarjaa ja tavoite on nousta podiumille.

– Iso kiitos kaikille tukijoille, jotka ovat mahdollistaneet MM-sarjan kiertämisen! Kiitos myös kaikille kannustajille ja huollossa toimineille.

Kärkkäisen kausi jatkuu vielä kotimaassa, kun lokakuun lopussa ajetaan Säkylässä cross countryn Suomen Cupin viimeinen osakilpailu.

Teksti: Sanna Kärkkäisen Tiedotus
Facebook: Endurokuljettaja Sanna Kärkkäinen
Instagram: ssannau_

Kärkkäinen hyvällä fiiliksellä MM-finaaliin

Kärkkäinen tyytyväinen MM-debyyttiin

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro