Enduro 31.08.2017

Kärkitiimit vaikeuksissa enduron MM-kisassa – Suomi kirii kovaa vauhtia

Eero Remes. Kuva: Jake Miller / FIM

Kuusipäiväisestä enduron joukkumaailmanmestaruuskilpailusta on nyt ajettu neljä päivää ja Suomi on edelleen vahvasti kiinni MM-pronssissa, mutta tänään sekä Ranskan että Australian joukkueiden kohtaamat ongelmat tietävät Suomelle hyvää. Mikäli ero kärkeen kaventuu tätä vauhtia, on joukkueellamme mahdollisuudet jopa maailmanmestaruuteen.

Ranskassa ajettiin tänään torstaina International Six Days Enduro -MM-kilpailun neljäs päivä huomattavasti viileämmissä olosuhteissa kuin alkuviikon kisapäivät. Kilpailua johtavan Ranskan joukkueen Christophe Nambotin kaatui asfaltilla ja loukkasi itseään, mikä näkyi hänen kohdallaan huonompina jaksoaikoina. Myös toisena oleva Australian joukkue on vaikeuksissa, kun heidän kuljettajansa Daniel Sanders loukkaantui. Suomi on tällä hetkellä 8,5 minuutin päässä Ranskasta ja vain puolitoista minuuttia Australiaa jäljessä. Eroa neljäntenä olevaan Porugaliin on turvalliset yli 12 minuuttia.

Matti Seistola. Kuva: Jake Miller / FIM

Tällä hetkellä Suomen joukkue on ainoa kärkitiimi, jolla on ehkä kokoonpano. Lisäksi kaikilla kuljettajillamme Eero Remeksellä, Antti Hellstenillä, Henric Stigellillä ja Matti Seistolalla oli tänään ongelmaton päivä. Hallitseva E1-luokan maailmanmestari Remes piti kovaa vauhtia ollen yleiskilpailun neljänneksi nopein.

– Ihan hyvin meni, aamulla oli varsinkin tosi mukava ajaa, kun yöllä oli satanut vähän vettä, niin ei ollut sellaista pölyä kuin muina päivinä. Sitten se loppua kohden taas kuivui ja mä en niin kovin tykkää pölyssä ajaa, mutta kaiken kaikkiaan hyvä päivä ja joukkueelta myös hyvä suoritus.

Henric Stigell. Kuva: Henri Saari

Kaikki selvisi maaliin ja kaikki on ihan hyvin nyt. Tästä on mukava jatkaa, Remes toteaa.

Six Days Enduro -kilpailussa on jäljellä vielä kaksi kisapäivää, joten mikäli Suomen joukkue ei koe loukkaantumisia, tilanne näyttää sinivalkoisien lasien läpi varsin valoisalta.

– Kaikki on vielä avoinna. Huomenna on pitkä päivä ja sitten loppucrossi vielä lauantaina. Meillä on vielä kaikki mahdollisuudet mihin vain. Hyvät asetelmat on, Remes toteaa.

World Trophy 4/6 päivän jälkeen

1. Ranska 9:48:14.29
2. Australia +7:00.76
3. Suomi +8:34.81
4. Portugal +20:50.12
5. Iso-Britannia +25:47.62

Livetulospalvelu 

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Seistola kovassa iskussa – “Me ajetaan ihan varmasti MM-mitalista”

Suomi kolmantena joukkue-MM:n toisen ajopäivän jälkeen

Suomi toisena enduron joukkue-MM-kisan ensimmäisen päivän jälkeen

 

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro