Rata-ajo 17.04.2019

Kari hioo iskukykyään viimeisissä testeissä ennen kauden alkua

Niko Kari etsii vielä tallinsa kanssa parhaita säätöjä. Kuva: Aki Rask.

Formula 3 -sarjan kuljettajat testaavat viimeisen kerran ennen kauden alkua keskiviikkona ja torstaina Unkarissa. Niko Kari lähtee hiomaan Trident-tallin auton suorituskykyä.

Barcelonan testeistä Kari ja talli keräsivät arvokasta dataa, mutta muuten suomalaiskuljettaja kuvailee toisia kaudenalustestejä hankalahkoiksi.

– Ongelmia ilmeni yllättävän paljon, autoa oli vaikea saada toimimaan niin kuin sen pitäisi. Menimme mielestämme pienen askeleen taaksepäin auton suhteen, Kari summaa.

Avaustesteissä Paul Ricardin radalla Kari ja Trident-tallikaveri Pedro Piquet olivat kärkikahinoissa, mutta Barcelonasta käteen jäi vain yhden iltapäiväsession kolmanneksi nopein aika. Se ei Karin mieltä liiemmin lämmittänyt, testit olivat pienoinen pettymys koko tallille.

Kaikkien kuljettajien vauhdista löytyi parannettavaa, mikä kielisi kokeiltujen asioiden epäonnistumisesta.

Unkariin Kari valmistautuu motivoituneena. Hihat on käärittävä.

– Olemme istuneet tallin kanssa alas ja tutkineet, mikä meiltä on mennyt mahdollisesti pieleen. Etsimme kohdat, mitä meidän täytyy muuttaa, jotta pääsisimme takaisin kärkikahinoihin, Kari lupaa.

Liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä on kuitenkaan turha tehdä. Kari muistuttaa, etteivät he tiedä, mitä muut tallit testeissä kokeilivat.

Kehitettävää kuitenkin löytyy. Kari kertoo luokan uuden auton olleen Barcelonassa hankala ajettava, varsinkin kuivalla keliillä. Sateella tuntuma on parempi, joten Unkarissa edessä on keskittyminen kuivan kelin ajotuntuman optimoimiseen.

Hungaroringillä F3-kuljettajat testaavat keskiviikkona ja torstaina, 17.-18. huhtikuuta. Kausi käynnistyy Barcelonassa 10-12. toukokuuta. Niko Karin otteita voit seurata C Moren kanavilta!

Teksti: Niko Kari Press.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo