Ralli 13.01.2020

Kari Hämäläisen rallikausi käynnistyy Rovaniemellä – “Olemme valmiita arktiseen seikkailuun”

Kari Hämäläinen starttaa viikonloppuna uransa neljänteen Arctic Lapland Rallyyn. Kuva: Eerik Kanko

Tulevana viikonloppuna ajetaan Rovaniemen ja Kemijärven runsaslumisilla erikoiskokeilla SM-rallikauden 2020 ensimmäinen osakilpailu.

Arctic Lapland Rally tunnetaan kansan keskuudessa myös Tunturirallina. Kaksipäiväiseen ralliin on ilmoittautunut kaikkiaan 143 kilpailijaparia. Ensimmäisinä reitille starttaavat kolme aitoa WRC-autoa. Numerolla yksi Kalle Rovanperä Toyota Yariksella, toisena Valtteri Bottas Citroën DS3:lla ja kolmantena Matti Koskelo Ford Fiesta RS:lla. Näiden jälkeen erikoiskokeilla nähdään kaikki Suomen kärkikuljettajat. Rallissa ajetaan kaikkiaan 10 erikoiskoetta, joista viisi perjantaina ja toiset viisi lauantaina.

Ruskolaisen rakennusalan yrittäjä Kari Hämäläisen rallivuosi 2020 käynnistyy Rovaniemellä. Kartanlukijana Hämäläisellä toimii tarkka ja aina iloinen Risto Pietiläinen. Kilpailijaparin lähtönumero on 21 ja autona on luotettavaksi koettu Škoda Fabia R5 Evo. Kaksikko ajaa tulevalla kaudella kaikki kuusi SM-sarjan osakilpailua sekä Suomen MM-rallin.

SM-sarjan SM1-luokassa kilpaillaan kansainvälisten luokitusten ja sääntöjen mukaisilla S2000- ja R5-ryhmien autoilla. Autot ovat nelivetoisia sekä moottoriltaan, alustaltaan ja voimansiirroltaan viritettyjä. Auton huollosta, testauksista ja tekniikan säädöistä huolehtii korkealuokkaisesta ammattitaidosta tunnettu Eero Räikkösen kipparoima Printsport Oy.

Arctic Lapland Rallyyn Hämäläinen on osallistunut aikaisemmin kolme kertaa. Vuonna 2010 kilpailtiin Mitsubishi Lancer Evo 10:lla. Kilpailun toisena päivänä Mitsu tupsahti hankeen rallin kauimmaisella osuudella Siikakämässä. Auto säilyi ehjänä, mutta oli niin syvällä lumessa, että edessä oli keskeytys.

Seuraavana vuonna 2011 riitti yritystä myös toiselle rallipäivälle asti. Nyt ongelmana oli Mitsubishin vaihdelaatikko ja kisa jäi kesken tekniikkamurheeseen. Kahdella ensimmäisellä kerralla Karilla toimi kartturina Aulis Ahonen Mikkelistä.

Kolmannella kerralla Tunturiin startattiin Ford Fiesta Super S2000:lla ja kartturina toimi Risto Pietiläinen. Vuonna 2012 perjantain keli oli kohtalaisen viileä, kun Fiestan lämmityslaite lakkasi toimimasta. Parivaljakko ajoi ”Pakastekaapissa” kohti Rovaniemeä. Myös kilpailijapari vilustui kylmässä autossa ja edessä oli keskeytys.

– Uskon nyt neljännellä kerralla rikkovani Tunturin epäonnen ja tavoitteena on taistella Riston ja luotettavan Škodan kanssa Tunturirallin maaliin. Lumitestejä on ajettu ahkerasti liki 300 kilometriä eriluonteisilla teillä ja olemme valmiita arktiseen seikkailuun, Hämäläinen kertoo.

Teksti: Racing KPH Team tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli