Ralli 11.06.2018

Kari Hämäläinen valmiina SM Pohjanmaa ralliin – “Iloisella asenteella lähdetään”

Kari Hämäläinen vauhdissa Kouvolan SM-rallissa. Kuva: Taneli Niinimäki

Ralliautoilun SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna 15.-16.6. kauden viidennellä osakilpailulla, joka ajetaan Seinäjoella. SM Pohjanmaa Ralliin on ilmoittautunut 106 kilpailijaa. Rallissa ajetaan perjantaina illalla kaksi erikoiskoetta ja lauantaina loput kuusi. Reitin kokonaispituus 350 kilometriä, josta erikoiskokeita 115 kilometriä. Erikoiskokeet nuotitetaan ennakkoon perjantaina ennen lähtöä. Kari Hämäläinen ja Risto Pietiläinen starttaavat ralliin numerolla 40.

Kari Hämläisen uutta Skoda Fabia III R5 Performancea on testattu ja säädetty Kouvolan kisan jälkeen. Keuruun testipäivänä keskityttiin työstämään pyöränkulmien ja kallistuksenvakaajien säätöjä miehen ajotyylille sopivaksi. Myös eri renkaita kokeiltiin ja testikilometrejä tuli yhteensä 70 kilometriä.

– Ralliviikolla on ohjelmassa torstaina vielä kaksi erilaista testitietä Seinäjoen maisemissa. Nuotitus hiotaan kohdalleen ja auton toimivuus viimeistellään ennen rallia. Iloisella asenteella lähdetään Pohjanmaalle nostamaan nopeutta luokassa keskikastin yläpuolelle, Hämäläinen muotoilee.

Miehen Skoda Fabia III R5:ssa on 1620 cm3 nelisylinterinen turboahdettu moottori. Suoraruiskutusmoottorista löytyy tehoa 205 kW ja maksimivääntöä 420 Nm. Uusi kampimekanismi on erityisesti suunniteltu rallikäyttöön. Auton pituus on 3994 mm, leveys 1820 mm ja paino 1230 kg. Korissa on ralliin suunnitellut turvakaaret. Auto on modifioitu 4×4 voimansiirrolle ja siinä on 5-vaihteinen seqventaalinen manuaalivaihteisto. Huippunopeutta löytyy 200 km/h.

Kaikki tarvittava tieto rallin seuraamiseen löytyy osoitteesta www.rallism.fi.

Kari Hämäläisen kilpailukalenteri 2018

SM Pohjanmaa ralli Seinäjoki 15.-16.6.
MM Neste Rally Finland Jyväskylä 26.-29.7.
SM Enset ralli Sastamala-Huittinen 31.8.-1.9.
SM TeijoTalot ralli Turku-Salo 28.-29.9.
Rantaralli Mynämäki 6.10.

Teksti: Timo Kutila

SM Pohjanmaa Ralli starttaa perjantaina Seinäjoella

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli