Ralli 23.09.2019

Kari Hämäläinen uusilla säädöillä Ralli SM -sarjan päätöskilpailuun

Kari Hämäläinen kilpailee Skodan uudella Fabia R5 Evo -ralliautolla. Kuva: Taneli Niinimäki

Ensi viikonloppuna ajetaan Salon ja Turun alueella rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu. Rallin lähtö on perjantaina Salon keskustasta kaupungintalon edestä klo 18.30. Maali on Turun Metsämäen raviradalla, missä on myös viimeinen yleisöerikoiskoe sekä palkintojenjako.

Metsämäessä on lauantaina paljon oheisohjelmaa. Erityisesti ensi kertaa Turussa ajettava Romuralli, joka starttaa lauantaina klo 14. Rallia pääsee seuraamaan laajalla alueella sekä myös sisätiloissa Metsämäen raviradan katsomosta käsin.

Perjantaina auringonlaskun jälkeen ajetaan kaksi erikoiskoetta Kiskon alueella, joiden yhteispituus on 25 kilometriä. Kiskossa ajettavat erikoiskokeet ovat täysin uusia SM-sarjassa, joten ne tuovat haastetta heti rallin alkuun. Pimeällä ajettavat reipasvauhtiset ja tekniset erikoiskokeet voivat jopa ratkaista kärjen järjestyksen koko rallissa.

Yötauko on Paimion ajoharjoitteluradalla, missä toimii myös koko rallin kilpailukeskus.

Lauantaina rallissa ajetaan vielä seitsemän erikoiskoetta, joista yksi kahteen kertaan. Erikoiskokeiden yhteispituus on 102 km. Kilpailijoita Mad-Croc SM Rallissa on yhteensä 85.

Kari Hämäläinen ja kartanlukija Risto Pietiläinen starttaavat ralliin kilpailunumerolla 14.

Hämäläisen debyytti uudella Skoda Fabia R5 Evolla tapahtui Laitilan SM-rallissa elokuun lopulla, rallista muodostui testikilpailu. Ensimmäisellä erikoiskokeella uusi auto eteni mainiosti, kunnes jarrut lämpenivät yllätyksellisesti 4 kilometrin ajon jälkeen. Rallin kokonaistuloksissa Hämäläinen saavutti SM1-luokassa kahdeksannen tilan.

– Olemme tyytyväisiä uuden Fabia R5 Evon toimivuuteen jarruongelmista huolimatta. Täytyy antaa korkeat pisteet huollon ammattitaidosta Eero Räikkösen Printsportille, joka lupasi selvittää kokonaisuudessaan jarrujen lämpenemisongelman, Hämäläinen kertoo.

– Salo – Turku ralliin auton alustaa on säädetty pehmeämmäksi ajaa, ja ote tiehen on parempi. Jarruihin on nyt vaihdettu uudet isommat jarrusylinterit Skodan tehtaan tiedotteen mukaisesti. Testejä ajoimme yli 300 kilometriä eriluonteisilla teillä, ja Euran harjoitusrallissa viime lauantaina pääsimme kokeilemaan kisavauhtia. Olemme tehneet käsittelyharjoituksia sekä treenanneet erityisesti kurvista ulostuloa isommalla vaihteella. Ralliviikolla käymme vielä ajamassa torstaina valotestit.

– Ajoasentoni on tosi hyvä ja pidän hallintalaitteiden erinomaisesta sijoittelusta uudessa autossa. Salo – Turku ralliin lähdemme Riston kanssa iloisella asenteella pitämään hauskaa länsirannikon kimuranteille teille. Tällä kaudella on tarkoitus ajaa vielä viimeisen SM-rallin jälkeen Rantarallissa 0-autona, toteaa Hämäläinen.

Kartanlukijana Hämäläisellä toimii erittäin kokenut Risto Pietiläinen, joka on yksi Suomen kokeneimmista karttureista. Yhteistyö ja henkilökemiat toimivat loistavasti niin reittiin tutustumisessa kuin erikoiskokeilla. Pietiläinen on ansioitunut myös Kalle Rovanperän kartturina.

Teksti: Timo Kutila

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli