Ralli 25.02.2020

Kari Hämäläinen hiotuilla nuoteilla Joensuun SM-ralliin

Kari Hämäläinen on muuttanut tuttua nuottiaan vauhdikkaammaksi ennen Joensuun SM-rallia. Kuva: Taneli Niinimäki

Ralliautoilun SM-sarja jatkuu lauantaina kauden kolmannella osakilpailulla Joensuussa. Naantalin Seudun Urheiluautoilijoita edustava Kari Hämäläinen kiertää SM-rallisarjaa yhdessä Risto Pietiläisen kanssa, jolla on yli 120 MM-rallin kokemus kartanlukijana eri kuljettajien kanssa.

Joensuun talvisiin maisemiin kilpailijapari starttaa SM1-luokassa Skoda Fabia R5 Evolla. Auton kyljessä kilpailunumero on 21.

– Vähälumisesta talvesta huolimatta uskomme vaaramaisemissa ajettavan reitin olevan talvisessa kunnossa, toivoo Hämäläinen.

– Ralliviikolla käymme suorittamassa torstaina yhden päivän testit Joensuun itäpuolen maisemissa. Teemme Printsportin mekaanikkojen kanssa viimeisimmät alustan viritykset ja lisävalojen säädöt. Perjantaina rallin aattona tutustumme erikoiskokeisiin ja kirjaamme huolella nuotit kaikille viidelle pätkälle. Olemme tarkkaan tutustuneet Tunturin ja Mikkelin rallien tiedonkeruuseen ja videoihin. Näiden tietojen perusteella on syytä tehdä tarkennuksia nuotteihin. Kun on ajanut yli 17 vuotta samoilla nuottiperusteilla, on varmaan hiukan vaikea totutella vauhdikkaampiin nuotteihin.

– Toivottavasti saamme tulosta aikaiseksi ja vauhdin vielä hiukan kasvamaan. Ruutulippu maalissa on tärkein tavoite ja nauttia rallikilpailusta urheiluna.

Talvikauden viimeiseen SM-ralliin on määräaikaan mennessä ilmoittautunut ennätysmäärä kilpailijoita. Yhteensä 166 kilpailijaparia nähdään pohjoiskarjalaisilla haastavilla teillä. Reitti käsittää kaikkiaan viisi mielenkiintoista erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 98,13 kilometriä.

Vaaramaisemissa kiertelevälle rallireitille lähdetään Joensuun torilta karkauspäivänä kello 10 ja ensimmäinen auto saapuu maaliin Torikadulle kello 18.30 aikaan. SM-sarjassa ajetaan yhteensä kuusi osakilpailua, kolme talvella ja kolme kesällä.

Rallia voi seurata sivulta www.rallism.fi.

Teksti: Kari Hämäläisen tiedotus, Timo Kutila

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli