Ralli 25.08.2019

Kari Hämäläinen esittelee Suomen ensimmäisen Škoda R5 EVO:n Laitilan SM-rallissa

Kari Hämäläinen nähdään Laitilassa uudella menopelillä. Kuva: Timo Kutila

Ensi lauantaina 31.8. ajetaan Laitilan alueella SM-rallisarjan viides osakilpailu. Rallissa ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta, joista kaksi kahteen kertaan.

Kilpailijat starttaavat reitille Laitilan torilta klo 10.01. Rallin erikoiskokeiden yhteiskilometrimäärä on hiukan yli 106 km. Kilpailijoita on määräaikaan mennessä ilmoittautunut yhteensä 105. Kari Hämäläinen ja kartanlukija Risto Pietiläinen starttaavat ralliin SM-luokassa yksi kilpailunumerolla 31. Suomenmestaruussarjassa SM1 Super4 luokassa kilpaillaan kansainvälisten luokitusten ja -sääntöjen mukaisilla S2000 ja R5 -ryhmien autoilla. Autot ovat nelivetoisia sekä moottoriltaan, alustaltaan ja voimansiirroltaan viritettyjä. Tehoa löytyy 290-380 hv ja painoa 1200-1350 kg.

Uusi Škoda Fabia R5 EVO tuli viime viikolla Suomeen ja ensimmäiset testit ajettiin Petäjävedellä perjantaina 23.8. Rakennusalan yrittäjä Karilla on kahdeksan kuukauden ajotauko, mutta se ei näkynyt testipäivänä. Vauhti on säilynyt tauosta huolimatta. Auto on tehokkaampi ja joustovara suurempi aikaisempaan malliin verrattuna. Vesipumppu on nyt sähköinen ja uudet jarrut rakenteeltaan kevyemmät. Takasiiven aerodynamiikkaa on hiottu paremmaksi. Auton paino-jakaumaa voi säädellä pohjapanssareilla. Etu-, keski- ja takapanssareita on joko teräksisenä tai alumiinisena. Teräspanssareita saa lisäksi eri painoisina. Kaikkiaan uusi auto on 10 kg kevyempi. Lähes kaikkea on muutettu kehittyneemmäksi. Huollosta vastaa vankalla ammattitaidolla Eero Räikkösen Printsport.

– Auto on nyt kehittyneempi ja huomattavasti parempi ajettavuudeltaan. Odotan innolla ralliviikon testiä, jotta saamme lisää treenikilometrejä Laitilan ralliin, jonne lähdemme Riston kanssa iloisella asenteella pitämään hauskaa länsirannikon kimuranteille teille. Ralliautoilu antaa vaihtelua ja hyvää mieltä yrittäjän kiireiseen elämään. Rallista onkin muodostunut minulle rakas laji. Olen ajanut ralleja vuodesta 2002 yli kymmenellä eri autolla. Tällä kaudella on tarkoitus ajaa vielä Laitilan jälkeen SM-ralli Salo-Turku ja mahdollisesti Rantaralli, kertoo Hämäläinen.

Kakkosohjaajana Karilla toimii erittäin kokenut Risto Pietiläinen, joka on yksi Suomen kokeneimmista kartanlukijoista. Yhteistyö ja henkilökemiat toimivat loistavasti niin reittiin tutustumisessa kuin erikoiskokeilla. Risto on ansioitunut mm. Kalle Rovanperän kartturina.

Teksti: Timo Kutila

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli