Rallisprint 17.03.2019

Kari Haapalainen Historic Rallisprint -sarjan pistejohtoon

Harri Könönen oli päivän nopein historic-kuljettaja, mutta putosi pistetaulukossa kuitenkin toiseksi. Kuva: Mona Koskela

Historic Rally Club Finlandin organisoiman Historic Rallisprint -sarjan kolmannen talviosakilpailun Kipari Sprintin 2,5 kilometrin rata ajettiin tänään sunnuntaina Rautavaaran UA:n isännöimänä Rautavaarassa. Lähes 70 kilpailijan joukossa historic-luokkiin oli ilmoittautunut vain viisi osanottajaa.

Aiemmat sarjan osakisat ajettiin Rantasalmella sekä Lahden kupeessa Villähteellä. Rautavaarassa perinteisesti maaliskuun puolivälissä järjestettävä kisa sai harmillisesti vain viisi historic-luokkalaista mukaan. Viiteen historic-luokkaan nämä viisi kuljettajaa jakautuivat siten, että kolmessa luokassa osanottajia oli vain yksi. Tästä johtuen näillä kuljettajilla oli mahdollisuus lisätä pistepottiaan vain yhdeksällä pisteellä. Sen sijaan tasapistein Marko Taipaleen ja Harri Könösen kanssa Lahden kisan jälkeen pistetaulukon kärjessä ollut Kari Haapalainen sai ”onnekseen” kanssakilpailijan luokkaansa, joten voitto toi maksimit eli 11 pistettä.

– Helpolla pääsin sen suhteen, kun kaveri keskeytti jo ekalla kiekalla, sanoi Haapalainen.

Haapalainen on voittanut tänä vuonna luokkansa kahdesti ja nyt Kiparilla tuli kolmas lisää.

– Yritän aina niin kovaa ja hyvin kuin vain mahdollista. Se tullaan, mitä tällä autolla pääsee, enkä niinkään aja historicien sarjapisteistä. Yritän joka kerta olla kaksivetoisten yleiskilpailussa niin korkealla kuin mahdollista, paljastaa Haapalainen.

Kipari Sprintissä nilsiäläinen Aki Horttanainen oli Starletillaan nopein kaikista kaksivetoisista. Haapalaisen tulos riitti kahdeksanteen sijaan, vajaan kaksi sekuntia hitaammalla ajalla.

– Olen siihen tosi tyytyväinen. Tämä talvi on mennyt suhteellisen hyvin muutenkin. Kaksi ulosajoa ralleissa, ja muut rallit sekä sprintit on voitettu. Kaikkein parhaimmalta tuntui luokkavoitto Porvoon rallissa, kun vanha volkkarikonkari Erkki Eerola jäi taakse, raportoi Haapalainen.

Kiparin Sprint on kiva kisa, mutta Haapalaisen mielestä rata on ehkäpä liiankin helppo.

– Siinä on pari sellaista sinne tänne -mutkaa ja loppu on suoraa. Ei oikein ajamalla tule eroja, kalusto sen sijaan vaikuttaa tulokseen, pohtii Haapalainen, jolle kuitenkin historicien rallisprint-sarjan pistejohto maistuu oikein hyvältä.

Könönen päivän nopein historic-kuljettaja

Luhtajoella asuva Harri Könönen oli kisan kaikkien kaksivetoisten joukossa neljänneksi nopein. Historicien puolella Könönen oli Mazda 323:lla päivän nopein. Valitettavasti ainoana osanottajana Könönen keräsi vain yhdeksän pistettä, joten mies tippui pistetaulukon kakkoseksi, kahden pisteen päähän Haapalaisesta.

– Lähdin ensimmäiselle kierrokselle lumirenkailla, sillä jäisen tien pohjan päällä oli mielestäni sen verran sohjoa. Siitä kierroksesta jäi kyllä huono maku, ja vaihdoin jääpyöriin seuraavalle, paljasti Könönen.

– Kierrosten välillä sain huoltoporukaltani vielä nasevat ohjeet, miten muutamaan mutkaan pitää tulla. Onnistuin ohjeiden mukaan, yksi pieni missi tuli, mutta se ei vaikuttanut.

Könönen joutui nyt antamaan ”tasoitusta” kärkimies Haapalaiselle pistetaulukossa, kun luokassa 5 ei ollut muita osanottajia.

– Vähän tässä porukan kanssa ihmeteltiin, että miksei autoja ole enemmän. Olisi sitä nyt luullut ainakin kymmenkunta kuljettajaa olevan mukana, hämmästeli Könönen.

Historic Rallisprint -sarjan alkuperäisen kalenterin mukaan seuraava kisa olisi ollut toukokuinen Nurmijärvi Sprint. Sarjan ensimmäinen kesäkisa on kuitenkin kesäkuun lopulla ajettava Kalpalinna Sprint.

Muut luokkavoittajat olivat Hannu Kärkkäinen HeiUA lk 1 sekä Niko Allinen KiuUA lk 2. Luokassa 4 ei tällä kertaa ollut osanottajia.

Teksti: Kikka Kuosmanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint