Jääspeedway 17.03.2018

Kanttarit jääspeedwayn Jäätävä-sarjan voittoon

Kanttarit-joukkue: vasemmalta Jussi Nyrönen, Christer Biskop ja Matias Rantala. Edessä joukkueenjohtaja Pekka Karttunen. Kuva: Riku Laurunen

Jääspeedwayn kerhojoukkueista koostuva Jäätävä-sarja kisattiin loppuun Oulun Hailuodossa lauantaina. Valkeakoskella ajettiin kauden ensimmäinen kilpailu viiden joukkueen kesken, Hailuodossa nähtiin myös samat viisi joukkuetta, hieman muuttuneilla versioilla tosin. Pääasia sarjalla on kuitenkin antaa kuskeille mahdollisuus kilpailla, tätä kautta saadaan lajia vietyä eteenpäin ja vanha tosiasia on myös se, että yksin ajaessa vauhti ei kehity.

Hailuodon kisassa parasta vauhtia pitivät Kanttareiden Christer Biskop ja Speed Demonsien Matti Isoaho, molemmat miehet keräsivät 17 pistettä omalle joukkueelleen. Kokonaispisteet menivät Kanttareille 29, Speed Demonien jäädessä 26 pisteeseen. Kolmanneksi kiri Kisapuiston Kiertäjät, Red Baronsien ollessa neljäs, Team Aunemummojen jäädessä peränpitäjiksi. Kolmannesta sijasta jouduttiin ajamaan uusinta, joka osoitti kilpailun olleen todella tasaväkinen.

Hailuodon priimusmoottorina toiminut Timo Smed kommentoi päivän tapahtumia seuraavasti:

– Kisahan sujui hyvin ja saatiin vietyä läpi ihan sujuvasti. Kansa tuntui viihtyvän ja sitä oli noille syrjäisille seuduille siunaantunut noin 300 henkeä ja suhteellisen pieni katsomoalue osaltaan tiivisti ja kohotti tunnelmaa. Apuna oli myös lumitilanne (joka toisaalta haittasi radantekotöitä), tarjosi sen verran luotettavaa turvavallia, että katsomo tohdittiin tuoda todella lähelle. Rata oli haastava, koska Perämeren jäätilanne on jääspeedwayn näkökulmasta jokseenkin surkea, eivätkä edeltävät keliolosuhteet sallineet riittävän järeitä toimenpiteitä ihan priimabaanan rakentamiseen. Vaan hyvinhän tuollakin pärjättiin ja loukkaantumisilta vältyttiin. Menestykseksi kai tämä on luokiteltava, Smed toteaa.

Suomen olosuhteet tahtovat nykyään olla hieman vaihtelevat, sarjakisoja toivotaan yleisesti ennen kauden pääkilpailua, SM-finaalia. Tämän talven molemmat kilpailut sijoittuivat finaalien jälkeiselle ajalle. Sarja on osoittanut tarpeellisuutensa, nyt puuhamiehet toivovatkin, että hyviä paikkoja ja järjestäjiä löytyisi tulevaisuudessakin.

Hailuodon tulokset:

1. Kanttarit 29: Christer Biskop 17, Jussi Nyrönen 9, Matias Rantala 3. JJ Pekka Karttunen
2. Speed Demons 26: Matti Isoaho 17, Rami Systä 7, Timo Smed 2, JJ. Markku Jurmu
3. Kisapuiston Kiertäjät 26: Tomi Norola 15, Mikko Mäkinen 11, JJ. Pekka Virtanen
4. Red Barons 26: Jani Koivula 14, Jukka Seppä 8, Jero Kirilov 4, JJ. Matias Rantala
5. Team Aunemummot 12: Riku Laurunen 6, Jani Mikkola 6, JJ. Olli-Pekka Mäki

Teksti: Timo Eronen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway