Pienoisautoilu 10.10.2019

Kantamaalle pienoisautoilun maailmanmestaruuskilpailusta pronssia

Olli Kantamaa nappasi MM-pronssia tiukkojen vaiheiden jälkeen. Kuva: Harri "Hapa" Kangasmäki.

Riihimäen Urheiluautoilijoiden Olli Kantamaa saavutti pronssia ura-autojen MM-kilpailussa Englannin Corbyssa. Luokkana hänellä oli suomalaisten suosikki, Formula 1 (F1-32).

– Kisan tähtäin oli finaaliin, eli kahdeksan parhaan joukkoon yltäminen. Aika-ajo oli vaikea, mutta sen jälkeen mentiin ihan rennosti finaaliin. Auton säätöä sain parannettua semeihin ja finaaliin, Kantamaa kuvaili.

– Finaalissa lähdettiin “kaikki likoon” -mentaliteetillä. Purplen ja mustan välisellä uranvaihdolla ei koskettu “preideihin”, mutta silti kuitenkin preidi paloi ja pari kierrosta meni siihen säätöön.

– Kiinni ajaminen on vaikeaa eikä siitä aluksi tullut yhtään mitään. Kuitenkin jossain kohtaa pääsin Piero Castriconen kanssa samalle kierrokselle. Stopin kautta rinnalle ja viimeisen 10 sekunnin aikana ohi.

Kilpailu oli todella tiukkaa loppuun asti. Kilpailun kaksi parasta ajoi 40 minuutin ajossa samalle kierrokselle, eroa toisiinsa oli vain noin 2 metriä. Niin ikään taistelu Kantamaan ja Piero Castriconen välillä oli tiukkaa suomalaisen siirtyessä italialaisen edelle noin 10 sekuntia ennen kilpailun loppua – eroa heidänkin välilleen jäi vajaat kaksi metriä 40 minuutin ajon jälkeen.

Seuraavana on vuorossa niin sanottu pääluokka EuroSport24, joka on korimalliltaan American LeMans -tyyppinen luokka. Sen pääfinaali ajetaan tulevana lauantaina Suomen aikaan noin kello 15:00 alkaen.

Live-tulosseuranta: www.isra2019.com/live-timing-2

WebCam: www.isra2019.com/webcam

Tulokset

Kilpailun nettisivut

Teksti: Tuomo “Tumppi” Iso-Aho

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu