Autosuunnistus 16.05.2019

Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa yhdeksän osakilpailua

Autosuunnistusta pystyy harrastamaan autolla kuin autolla ilman mitään erikoisvarusteita. Kuva: Kanta-Hämeen AS-sarja -tiedotus.

Suomen pitkäikäisin autourheilusarja käynnistyy tiistaina 21.5. ja tarjoaa touko-syyskuussa yhdeksän autosuunnistuksen harjoitusajoa.

Vanhin Suomessa yhtäjaksoisesti joka vuosi järjestetty autourheilusarja on pyörinyt harrastajavoimin jo 1960-luvun puolivälistä alkaen. 2000-luvulla Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa (AS) on ollut kesästä riippuen 6–9 osakilpailua.

AS-sarjan kilpailuihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa / pari / harjoitusajo.

Jokaisen harjoitusajon lähtöpaikalla on noin tuntia ennen E-luokan lähtöaikaa pieni aloittelijakoulutusinfo. AS sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kilpailusuoritus kestää 1-2 tuntia.

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta suoritusta.

AS-sarjan kaikki kilpailut ajetaan tiistai-iltaisin. AS-harjoitusajosarjan osakilpailut ajetaan 21.5. (Valkeakoski, VaToSUA), 28.5. (Forssa, FoSUA), 4.6. (Riihimäki, RiiUA), 11.6. (Vantaa, UFAK), 6.8. (Hämeenlinna, AAU), 13.8. (Hyvinkää, HyUA), 20.8. (Loppi, LopUA), 27.8. (Janakkala. TAUK) ja 3.9. (Lammi, LamUA).

Lisätietoa tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät osoitteesta autosuunnistus.net.

Facebook

Teksti: Kanta-Hämeen AS-sarja -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Autosuunnistus