Autosuunnistus 17.06.2019

Kanta-Hämeen autosuunnistussarja kesätauolle

Anssi Vuorinen ja Hannu Pusa ovat neljän osakilpailun jälkeen B-luokan piikkipaikalla. Kuva: Pekka Virtanen.

Yhdeksästä tiistai-illan kilpailusta muodostuvassa Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa käydään tälläkin kaudella tiukkaa kamppailua luokkamestaruuksista.

Suomen pitkäikäisimmässä autourheilusarjassa ajettiin touko-kesäkuussa neljä osakilpailua. Loput viisi harjoitusajoa ajetaan elo-syyskuussa. Koska sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta sijoitusta, neljän kilpailuluokan mitalikamppailut ovat vielä täysin auki.

Aloittelijoiden E-luokan kärjessä ovat tasapistein kaksi voittoa ajaneet parit Manu Immonen – Matias Immonen ja Vesa Hakola – Mikael Korhonen.

Neljän osakilpailun perusteella arvioituna C-luokan vahvimmat mestariehdokkaat ovat Turengin AUK:n Janne ja Aki Raitala sekä Lopen UA:n Mikko Alatalo – Johanna Erämaja. Luokan kärkikamppailuun voi vielä nousta monta paria, sillä esimerkiksi neljännen osakilpailun voittaneet RiiUA:n Teemu ja Jukka Toivonen ovat ajaneet vasta yhden osakilpailun.

B-luokassa TCoF:n parin Anssi Vuorinen – Hannu Pusa ero AAU/LopUA-pariin Ari Karjalainen – Mika Pulkkinen on vain yksi piste. Kärkipareilta puuttuvat kuitenkin osakilpailuvoitot. Kevätkauden päätösosakilpailua järjestämässä olleilla Jarmo Hakosella ja Andrei Krügerillä voittoja on sen sijaan jo kaksi, ja vain kolme osakilpailua ajanut UFAK:n pari on vain kahden pisteen päässä luokan ykköspaikasta.

Kaikki neljä osakilpailua ajanut NaSU/KangUA-pari Jari Ojanperä – Jari Kulmala johtaa MA-luokkaa.

Jari Ojanperä ja Jari Kulmala johtavat AS-sarjan ylintä kilpailuluokkaa. Kuva: Pekka Virtanen.

AS-sarjan syyskausi alkaa 6. elokuuta Hämeenlinnassa ajettavalla osakilpailulla.

www.autosuunnistus.net

Facebookissa: Autosuunnistusta Kanta-Hämeessä

Teksti: Pekka Virtanen.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Autosuunnistus