Crosskart 14.07.2016

Kansainvälistä Crosskart-menoa Kouvolassa

Kuva Toni Ollikainen.

Suomessa järjestetään tulevana viikonloppuna kansainvälinen Crosskart-kilpailu, FIA:n pohjoisen alueen eli NEZin Crosskart-sarjan toinen osakilpailu Kouvolan Tykkimäessä.

Mestaruudesta ajetaan Kouvolan osakilpailussa neljässä eri luokassa; 125-, 250-, 650-kuutioiset ja huipputehokkaat 750-kuutioiset ärhäkkäät menopelit. Osallistujia on mukana seitsemästä NEZ-maasta sekä sarjan ulkopuolisina Italiasta ja Ranskasta. Kaikkien luokkien kärkikuljettajat nähdään kisassa mukana. Mukana on varsin tuttuja autourheilunimiä, kuten Solberg, Hansen, Walfridson, Grönholm… Nyt on siis kisaamassa takavuosien huippukuskien jälkikasvu! Helpolla nämä toisen polven kuskit eivät Tykkimäessä pääse, sillä Suomesta kilpailussa nähdään kaikki kansallisessa crosskart-sarjassamme menestyneet kuljettajat Roni Kalliokosken, Jami Kalliomäen ja Toni Reunasen johdolla.

Suosittu laji Pohjoismaissa

Crosskarteilla on ajettu kilpaa Ruotsissa ja Norjassa 80-luvulta lähtien. Crosskartin suosituimmat maat Pohjoismaissa ovat olleet Ruotsi ja Norja. 2000-luvun aikana laji nousi todella suosituksi NEZ-tasoa myöten, kun myös Baltian maat tulivat NEZ-sarjaan mukaan. Suomeen crosskartit rantautuvat kilpaluokaksi kaudelle 2012. Edellisessä osakilpailussa Ruotsin Höljesissä oli mukana huimat 236 kilpailijaa.

Crosskartin isänä voidaan pitää Erland Anderssonia, joka kehitti ensimmäisen Crosskart-auton 80-luvun alkuvuosina. Ruotsalainen autourheilun kattojärjestö Svenska Bilsportförbundet otti luokan suojiinsa vuonna 1986 ja ensimmäiset viralliset kilpailut Ruotsissa järjestettiin samana vuonna. Anderssonin ajatuksena oli suunnitella ja rakentaa turvallinen, halpa sekä ylläpitokustannuksiltaan edullinen kilpuri, joka olisi vielä hyvä ajaa. Ja sellaisen hän myös onnistui toteuttamaan. Luokan esikuvina olivat Yhdysvalloissa suositut Midget Cars- sekä American Sprint –luokkien putkirunkoiset kilpa-autot.

Crosskartin pääasiallisena tarkoituksena on toimia ponnistuslautana nuorille kuljettajille, jotka haluavat ajaa soralla rallityyliin vauhdikkaasti ja turvallisesti kilpaa. Laji on periaatteessa kartingia vastaava, mutta se kehittää kuljettajaa suoraa sorapinnalle niin rallicrossiin kuin ralliinkin. Autolla voi ajaa sekä kesällä että talvella, soralla, asfaltilla, lumella ja jäällä. Auto on kaikin puolin edullinen ja helppo tapa aloittaa rallicrossin ajaminen jo nuorena. Lisäksi sillä on useita muita käyttömahdollisuuksia. Uusien autojen rakennussarjojen hinnat alkavat reilusta 6 000 eurosta ylöspäin.

Suomessa kisataan kolmessa luokassa

Suomeen lanseerattiin aluksi kaksi kilpaluokkaa: Crosskart 125-junior, jossa saa aloittaa kilpailemisen 9-vuotiaana ja saa ajaa aina 13-vuotiaaksi asti. Autossa on 125-kuutioinen yksityyppinen kaksitahtimoottori, joka on rajoitettu pienemmällä kaasuttajalla kuin isossa yleisessä 125-luokassa. Luokka on erinomainen startti nuorelle cross-kuskille.

Toinen luokka Crosskart 125, joissa saa ajaa 12 ikävuodesta 16 ikävuoteen asti. Moottorina toimii 125-kuutioinen 1-sylinterinen yksityyppimoottori, 2-tahti, joissa hevosvoimia jopa 40, tämä takaa vauhdikkaan kyydin ja haastetta vanhemmallekin kuskille.

Kolmantena luokkana Suomessa kilpaillaan aikuiskuljettajille tarkoitettua Finnish Crosskart Challenge -sarjaa, jossa ajetaan Auto Speedcar Xtreme –putkirunkoautolla, jota vauhdittaa 750-kuutioinen Suzuki-moottoripyörän vakiomoottori.
NEZ Crosskart Championship –II osakilpailu 16.-17.7. Kouvolan Tykkimäessä. Alkuerät lauantaina klo 13:00 alkaen ja finaalit sunnuntaina n. klo 12:00.

Teksti: Heli Lahti-Saloranta

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross