Pienoisautoilu 24.04.2018

Kansainväliset kuskit päihittivät suomalaiset SM-kisoissa – Pienoisautoilun MM-rata sai kiitosta kilpailijoilta

Mustasaaressa kilpailitiin pienoisautoilun SM-pisteistä. Kuva: ISRA2018

Vaasan naapurissa Mustasaaressa järjestetään pienoisautoilun skaala-autojen maailmanmestaruuskilpailut lokakuussa. Kisoihin varta vasten suunniteltu ja rakennettu rata sai tulikasteensa viime viikonloppuna, kun MM-näyttämöllä ajettiin Suomen mestaruuksista.

Vaasassa kilpailtiin viime viikonloppuna pienoisautoilun skaala-autojen maamme mestaruuksista. Vaikka kyse oli SM-kilpailusta, oli viikonlopun osallistujalista silti varsin kansainvälinen. Kaiken kaikkiaan kilpailuun osallistui 56 kilpailijaa viidestä eri maasta.

Ennen sunnuntaina käytyä pääkilpailua eli ES-24 -luokan SM-kisaa kilpailtiin kahden luokan nuorten mestaruuksista. EM-24 -luokassa kilpailivat alle 13-vuotiaat kuljettajat. Mestaruuteen ajoi Joni Purunen (SRC), samaa seuraa edustava Joni Ahonen sijoittui toiseksi ja Iisalmen Dani Yli-Sipola kolmanneksi. Alle 18-vuotiaiden EL-24 -luokassa voiton vei Santeri Savikko (RiiUA), SRC:tä edustavat Leevi Lauren ja Venni Pitkänen veivät himmeämmät mitalit.

ES-24-luokan Suomen mestaruudesta käytiin tiukkaa vääntöä kisojen päätöspäivänä, ja mestaruus ratkesi vasta viimeisellä uralla. Voittoon ajoi Latvian Janis Nabokins ennen Tsekin Antonin Vojtekia. Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäin skaala-autoilija Matti Fyhr (AnkUA) putosi kakkossijalta neljänneksi aivan kisan lopussa tulleiden tekniikkaongelmien vuoksi, ja kolmanneksi nousi Hyvinkään SRC:tä edustava, vasta 16-vuotias Jyri Purunen.

 

Tällä radalla tullaan kisaamaan myös MM-pisteistä. Kuva: Tuomo Iso-Aho

AKK:n pienoisautoilun lajiryhmän puheenjohtaja ja MM-kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Tuomo Iso-Aho kertoi radan saaneen erittäin positiivista palautetta kilpailijoilta:

– Palaute oli hyvää kautta linjan. Meillä on käytössä todella upea ja hieno rata, joka myös toimi pidotukseltaan ja sähköjen syöttöjen osalta loistavasti koko viikonlopun ajan!

– Kaikki kuskit tykkäsivät radan profiilista. Se on haastava ajaa, mutta kun löytää ajorytmin, niin osaavalle kuskille se on älyttömän nopea. Meidän tavoite oli tehdä sellainen rata, jossa kuljettajien ajotaito pääsee oikeuksiinsa ja täytyy sanoa, että siinä onnistuttiin sataprosenttisesti, iloitsee Iso-Aho.

Seuraava koitos Vaasassa on NEZ/MM Warm-Up -kilpailut 7.-10. kesäkuuta. MM-kisat ajetaan Mustasaaressa 13.-20. lokakuuta ja tuolloin kahdeksan kilpailupäivän aikana toisistaan ottaa mittaa reilusti yli sata maailman parasta kuljettajaa neljässä eri MM-luokassa.

Teksti: Anu Haapalainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu