Snowcross 17.02.2016

Kansainvälistä moottorikelkkailua Oulussa

Raksilan pesäpallostadion valjastetaan helmikuun viimeisenä viikonloppuna moottoriurheiluareenaksi. Suomen ja samalla myös maailman suurimmalla pesäpallostadionilla järjestetään perjantai-iltana 26.2.2016 Stadion Snowcrossin kansainvälinen kutsukilpailu. Tuohon kilpailuun kutsutaan kotimaisten huippukuljettajien lisäksi kaikki Euroopan parhaat kuljettajat Ruotsista, Norjasta, Virosta ja Venäjältä. Lauantaina 27.2.2016 päivällä stadionin valtaavat kansallisessa kilpailussa kotimaiset harrastajat aina nuorista naisiin ja veteraaneihin asti.

Stadionin alueelle rakennetaan grillit, kahviot, sekä anniskeluteltat A-oikeuksin. VIP-vieraille on oma anniskeluteltta ja katsomo. Yleisöä hemmotellaan huikealla väliaikaohjelmalla, jossa ammattilais freestyle snowcross-kuljettaja Jyri Keskiaho esittää huikeassa hyppynäytöksessä moottorikelkalla Suomessa ennennäkemättömiä temppuja. Yhdellä tauolla nähdään väläys vihreästä tulevaisuudesta, sillä ensimmäistä kertaa Suomessa radalle ampaisevat näytöskilpailussa sähkömoottoreilla varustetut moottorikelkat. Sähkömoottorikelkka on myös ratamestarilla käytössä koko kilpailujen ajan. Lisäksi paikalla on kauniita kisatyttöjä viihdyttämässä yleisöä.

Kilpailijoiden varikkona toimii Ouluhallin messuaukio, joka aidataan tapahtuman ajaksi. Samalla alueella on myös näytillä uusia moottorikelkkoja ja autoja. Katsojat pääsevät varikolle tutustumaan kilpailijoiden kalustoon ihan vierestä.

Perjantain Pro-luokan kutsukilpailuun pääsee enintään 40 Euroopan parasta kuljettajaa. Kuljettajat jaetaan kolmee ryhmään ja jokainen ryhmä ajaa ensimmäiset alkuerät. Sen jälkeen ryhmät sekoitetaan ja ajetaan toinen kolmen alkuerän sessio. Sama toistetaan vielä kolmannen kerran. Kaikki kuljettajat ajavat siis kolme alkuerää aina eri kuljettajia vastaan. Alkueristä kerätään pisteitä ja 20 eniten pisteitä kerännyttä kuljettaja jatkaa semifinaaleihin. Kaksikymmentä kuljettajaa jaetaan kahteen kymmenen kuljettajan semifinaalierään, joista kummastakin erästä pääsee 4 parasta kuljettajaa suoraan finaaliin ja loput joutuvat Last chance erään. Last chance -erän neljä parasta pääsee vielä finaaliin takariviin. Kuljettajaesittely alkaa klo 17:45 ja ensimmäinen alkuerä starttaa klo 18. Illan päättävä finaali ajetaan n. klo 21 ja tuossa huikeassa finaalissa ajaa siis 12 päivän nopeinta kuljettajaa. Finaalin voittaja on päivän sankari ja kuittaa maineen lisäksi huikean 3.000 euron rahapotin. Finaali päättyy räjähtävään ilotulitukseen.

Palkintojen jako suoritetaan sisätiloissa Ravintola IHKU:ssa n. klo 22:30.

Lauantain kilpailussa ajavat juniorit, naiset, harrastelijat, veteraanit ja Semi-Pro-luokka. Lauantain kilpailu alkaa klo 12 ja ne ajetaan luokittain.

Tapahtumaan myydään portilta vain aikuisten ja lasten lippuja, mutta Lippupalvelusta voi hankkia ennakkoon erilaisia lippupaketteja, kuten 2 pv liput, perheliput jne.

Kilpailu alkaa perjantaina 26.2.2016 klo 18 ja lauantaina 27.2.2016 klo 12. Portit avataan molempina päivinä 2 tuntia aikaisemmin. Aikataulut, lippujen hinnat ja tarkempi tapahtumainfo löytyy osoitteesta www.snowcrossoulu.com

Kilpailun järjestävät Oulun Seudun Moottorikelkkailijat ry. yhteistyössä HT Motorace Oy:n kanssa.

Lähde: Snowcross Oulu

Uusimmat

Lisää aiheesta