Vesijetit 27.11.2016

Kangastie vesijettien MM-hopealle Perussa

Suomalaiskuljettaja Timo Kangastie nappasi upeasti MM-hopeaa Perussa ajetuissa vesijettien avomeren MM-kilpailuissa.

Perun avomeren MM-kisat kestivät kahdeksan päivää ja ajoa tuli noin 200 kilometriä. Kangastie ajoi perulaisessa tiimissä, josta hän vuokrasi jetin kisaan. Kisarata oli noin 70 kilometriä pitkä ja se kierteli saarien ympärillä. Kilpailu oli todella haastava isojen aaltojen takia, mikä toi enemmän haastetta ajamiseen.

– Eka päivä näytti hyvältä kun ajoin kärjessä, mutta aalto heitti jetin kyydistä ja oltiin maalissa viimeisiä sen johdosta. Mutta sitten alkoi kiri ja ajettiin hyviä tuloksia ja pikku hiljaa itekkin oppi vähän ajamaan Yamahalla, kun olen aina ajanut Kawasakilla, niin näkyi hyvillä tuloksilla.

– Ajoin vakioluokassa, missä on kaksi kuskia aina tiimissä ja toinen tiimissä oli perulainen Jean Paul Rojas. Yhdessä päätettiin pätkät, että miten ne ajetaan, jotta saataisiin hyvät pisteet ja voitettaisiin. Hopeasta oon todella iloinen ja tyytyväinen ja siitä täytyykin kiittää kaikkia sponsoreita ja tiimiläisiä, että mahdollistivat hopean ja sain edustaa Suomea ja tuoda hyvän palkinnon.

Seuraavaksi Timo matkustaa Thaimaahan, jossa vuorossa lajin World Cup.

– Thaimaahan lähdetään seuraavaksi, pari päivää ehdin Suomessa olemaan. Siellä edessä on radalla ajettavat kestävyyskilpailut eli World Cup, jota jettipiireissä kutsutaan olympialaiseksi. Minulla on siellä oma jetti ja lähdöt kestävät 40 minuuttia kerrallaan.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta