Rallicross 24.08.2018

Kalliolle uran ensimmäinen SM-mitali Kouvolan kenraalista – “Sen muistaa varmasti loppuelämänsä”

Jesse Kallio. Kuva: Jari Nurminen / RPF

Rallicrossin SM-sarjan viides ja samalla kauden päättävä osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna kaksipäiväisenä tapahtumana Kouvolassa. Autokrossi-luokassa kilpailevan Jesse Kallion tavoitteena on päättää kausi kotimaisilla radoilla finaalipaikan lisäksi palkintosijoitukseen.

Jesse Kallio, 19, on urallaan kertaalleen sijoittunut rallicrossin SM-sarjassa Autokrossi-luokassa palkinnoille, kun Kaanaan osakilpailusta pari vuotta sitten tuli kolmas sija. Kaksi viikkoa sitten Jalasjärvellä ajetussa SM-sarjan kauden neljännessä osakilpailussa Kallion nousujohteinen kausi sai ensimmäisen isomman onnistumisen, kun Hyvinkään Urheiluautoilijoita edustava nuorukainen taisteli tiensä aina finaaliin asti sijoittuen lopulta viidenneksi.

– Loistava fiilis on kyllä lähteä Kouvolaan, kun Jalasjärvellä meni kuitenkin hyvin ja päästiin finaaliin. Nyt Kouvolassa on siitä vielä vähän korkeammalle tavoite, eli päästä palkintopallille. Tiedetään, että siihen on kuitenkin mahdollisuus, Kallio korostaa.

Autokrossi-luokassa on tuttuun tapaan myös Kouvolassa runsas osallistujamäärä ja tällä kertaa menestystä lähtee tavoittelemaan yhteensä 31 kuljettajaa. Kallio on luokan SM-pisteissä seitsemäntenä, mitaliin on jo mahdollisuus mennyt, mutta muutaman pykälän nousuun on vielä eväitä onnistumisen myötä. Toisaalta Kallio ei pistetilanteella päätään vaivaa kilpailun alla, tärkeintä on vain saada kausi kotimaan kisojen osalta päätökseen onnistuneesti.

– Lähdetään hakemaan Kouvolasta hyvää sijoitusta. Ei mietitä pistetilannetta ja siinä samalla sitten tietysti pyritään vähän sekoittamaan myös mitalitaistelua, Kallio naurahtaa viitaten hopea- ja pronssimitalista käytävään kovaan taisteluun Joni-Pekka Rajalan ja Tero Tukiaisen kesken, luokan mestaruuden Jalasjärvellä kun Juha Rytkönen jo varmisti.

SM-sarjan kauden päätösosakilpailu Kouvolassa on rakennettu komeasti kaksipäiväiseksi tapahtumaksi ja festivaalin muotoon. Kalliolle Tykkimäen rata on tuttu aiemmilta vuosilta ja kellokoskelainen arvostaakin rataa erittäin suuresti.

– SM-sarjaa siellä olen ajanut useamminkin kerran, testiä myös, ja tietysti RX Academy -kilpailun viime vuonna. Rata on kyllä yksi hienoimmista Suomessa ja ihan koko maailmankin mittapuulla mitattuna. On korkeuseroja, hyppyjä, nopeaa ja hidasta mutkaa. Erittäin katsojaystävällinen rata kaikin puolin, Kallio kehuu.

Ja kun sitä vuosi sitten ajettua RX Academy -kilpailua muistellaan, niin Kalliolla sitä kautta toki on myös Kouvolasta erittäin lämpimiä muistoja, varmistuihan kyseisen sarjan mestaruus juuri Kouvolassa vuosi sitten Kallion nimiin ja se toi tallipaikan rallicrossin EM-sarjaan tälle kaudelle.

– Vuosi on mennyt kyllä tosi nopeasti, mutta kyllä siinä kohtaa kun kisapaikalle mennään, niin varmasti vuoden takaiset hienot muistot palaa mieleen. Olihan se todella iso juttu omalle uralle ja ikimuistoinen hetki.

Iso juttu Kalliolle oli myös viime viikonloppuna tullut uran ensimmäinen SM-mitali, kun hän kilpaili Oulussa jokamiehenluokan SM-liigafinaalissa. Kyseessä on joukkuekilpailu ja Kallio edusti Vakka-Suomen UA:n AMS Teamia, jossa Kallion lisäksi mukana oli yhdeksän kuljettajaa. Loppusijoitus kahden päivän urakoinnin jälkeen oli hienosti kolmas.

– Kyseessä on yksi “jokkiksen” kovimmista kilpailuista kauden aikana. Paljon siinä pääsi ajamaan lähtöjä, enemmän kuin aiemmin tällä kaudella henkilökohtaisessa SM-kilpailussa. 11 lähtöä taisin ajaa yhteensä ja hyvin siinä sai kyllä kilpailutilanteita. Hieno kilpailu kaikin puolin ja samalla itselleni ensimmäinen SM-mitali autourheilusta. Sen muistaa varmasti loppuelämänsä, Kallio hehkuttaa.

Autokrossi-luokan kilpailu Kouvolassa ajetaan lauantaina. Seuraavana viikonloppuna Kallio matkustaa Ranskaan, missä Loheacin radalla ajetaan rallicrossin EM-sarjan Super1600-luokan kauden neljäs osakilpailu. Kallio juhli sarjan edellisessä osakilpailussa Norjassa kesäkuussa voittoa.

Teksti: Jari Hotti, Jesse Kallio Racingin tiedottaja

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross