Road Racing 19.10.2019

Kalliolle kauden paras MotoGP-aika-ajo Japanissa

Mika Kallio oli tyytyväinen aika-ajopäiväänsä Japanissa. Kuva: Gold and Goose, KTM

Vuoden kolmatta MM-osakilpailuaan ajava Mika Kallio otti kauden parhaan lähtöruutunsa ratamoottoripyöräilyn MotoGP-luokan Japanin osakilpailussa lauantaina. Red Bull KTM Factory Racing -kuljettaja oli aika-ajossa 17:ksi nopein.

Lauantai käynnistyi Motegin rata-alueella sadekelissä ajetuilla osakilpailun kolmansilla harjoituksilla, joissa Kallio oli 13:ksi nopein. Kosteiden olosuhteiden neljänsissä harjoituksissa hän kellotti 16:ksi parhaan ajan. Aika-ajoon Kallio suuntasi jo kuivan kelin renkailla.

– Päiväni oli suhteellisen positiivinen kaikin puolin. Keli oli vaihteleva, mutta sitä osasimme odottaa. Oletimme tosin, että sade kestäisi pidempään, Kallio kuvaili olosuhteita.

– Rata ei ollut täysin kuiva aika-ajossa, mutta lähdimme siihen slickseillä. Olosuhteet olivat hankalat eikä ollut helppoa puristaa.

Kallion tiimikaveri Pol Espargaro oli aika-ajossa 15. Espanjalainen oli vain kolmisen kymmenystä suomalaista nopeampi. Muista KTM-kuljettajista Red Bull KTM Tech 3 -tiimin portugalilainen Miguel Oliveira oli 16:s ja Hafizh Syahrin 20.

Kilpailutuntumaansa jatkuvasti kohentavan Kallion yleinen fiilis ajamiseen oli lauantaina parempi kuin perjantaina ja kahdessa aiemmassa osakilpailussa.

– Pyöräni ja renkaani toimivat tänään. Olin myös lähempänä tallitoveriani kuin aiemmin. Se lupaa hyvää kisaa ajatellen.

– Pyrin hyökkäämään startissa ja alkukierroksilla samalla tavalla kuin viimeksi Thaimaassa. Ensimmäinen mutka ei ole helppo ja toiseenkin on tiukka jarrutus. Mutkat ovat ahtaita.

Aika-ajon nopein oli espanjalainen Marc Marquez. Toiseksi parhaan kierrosajan kirjautti italialainen Franco Morbidelli ja kolmanneksi nopeimman ranskalainen Fabio Quartararo.

Sunnuntaiseen kilpailupäivään on luvattu kuivaa ja lauantaita lämpimämpää keliä.

Tulokset
MotoGP, aika-ajo, Motegi, Japani, la 19.10.2019
1. Marc MARQUEZ, SPA, Repsol Honda Team, HONDA, 1’45.763
2. Franco MORBIDELLI, ITA, Petronas Yamaha SRT, YAMAHA, +0.132
3. Fabio QUARTARARO, FRA, Petronas Yamaha SRT, YAMAHA, +0.181
4. Maverick VIÑALES, SPA, Monster Energy Yamaha MotoGP, YAMAHA,+0.327
5. Cal CRUTCHLOW, GBR, LCR Honda CASTROL, HONDA, +0.426
…17. Mika KALLIO, FIN, Red Bull KTM Factory Racing, KTM, 1’47.979*
*Kallio ajoi aika-ajoryhmässä Q1, sijojen 1-12 kuljettajat ryhmässä Q2.

Kaikki tulokset
www.motogp.com/en/Results+Statistics

Teksti: Mika Kallion tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing