Rallicross 17.09.2018

Kalliokosken EM-rallicrosskausi päättyi Latvian kilpailuun, katse jo tulevaisuudessa

Jere Kalliokoski sijoittui Latviassa yhdeksänneksi. Kuva: Toni Ollikainen/Tonigraphs

Rallicrossin EM-sarja tuli päätökseen viikonloppuna Latviassa Bikerniekin radalla. Runsaslukuisen suomalaisyleisön edessä ajanut Jere Kalliokoski ei saanut kilpailun avauspäivänä lauantaina ihan parastaan irti. G-Fors teamia edustava alahärmäläinen tuskaili radan hyppyrin kanssa, kirjaimellisesti.

– Hyppyyriin vedetään noin 140km/h, mutta sen lennon jälkeen auton iskarit lyövät pohjaan. Kun “ländääminen” ei onnistu, joudun ottamaan vähän vauhtia pois, ja häviän heti kierrosajassa. Nyt tulin pari kertaa alas niin, että silmissä näkyi tähtiä, ja jouduttiin vaihtamaan öljypohja ensimmäisen erän jälkeen, Kalliokoski kertoo.

21-vuotias Kalliokoski oli kahden erän jälkeen sijalla 12, eli kiinni semifinaalipaikassa. Sunnuntaina ajettiin kauden viimeiset alkuerät, ja vauhtia riitti heti sen verran, että televisioryhmä hyökkäsi toimittajan kanssa kimppuun. “Yes, that run was good”, kommentoi Kalliokoski kolmatta alkuerää, jossa hän ajoi lähtövoittoon ja oli koko erän kolmanneksi nopein. Kokonaistilanteessa sijoitus oli alkuerien jälkeen kahdeksas, joten semifinaalipaikka oli saavutettu.

– Kolmannessa alkuerässä sain tosi hyvän startin, siitä kärkeen ja lähtövoittoon. Viimeisessä erässä vähän myöhästyin lähdössä, mutta semipaikka oli taskussa.

Semifinaaliin Al-Härmän edustaja lähti toisesta rivistä, ja oli kiinni finaalipaikassa kunnes EM-pronssia voittanut ranskalainen Cyril Raymond pääsi ohi. Lopputuloksena kauden päätöskilpailussa oli yhdeksäs sija.

– Lähdin toisesta rivistä ja olin kolmantena, mutta Raymond oli vain nopeampi, en saanut pidettyä häntä takana ja putosin neljänneksi. Kyllä se harmitti heti lähdön jälkeen tosi kovaa, kun kausi päättyi tuohon. Kisa oli meille kuitenkin nousujohteinen, vähän kuin koko kausi pienoiskoossa; alussa vaikeuksia, loppua kohden parani.

Kalliokosken rallicrosskausi on nyt ohi ja sijoitus EM-sarjassa on kymmenes, kun se viime vuonna oli kolmastoista. Seuraavan kauden rakennus on jo käynnissä.

– Haluan välittää suuret kiitokset kaikille, jotka olitte mukana tekemässä nyt päättynyttä kautta. Koko tiimille, tukijoille ja kannustajille, ilman teitä tämä olisi mahdotonta. Kun täällä Latviassa sain illallisen eteeni, katse oli jo suunnattu tulevaan kauteen, Kalliokoski päättää.

Teksti: Toni Lönnroos

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross