Road Racing 14.03.2017

Kallio suuttui Qatarissa rengaspolitikointiin

Mika Kallio joutui tahkoamaan Losailin rataa vanhoilla renkailla. Kuva: Gold and Goose

MotoGP-sarjan viralliset testit saatiin päätökseen Qatarissa sunnuntaina. KTM:n testikuljettajalle Mika Kalliolle testirupeamasta ei jäänyt paljon positiivista sanottavaa.

MotoGP-sarjan tallit testasivat viikonloppuna Qatarin Losailin radalla, josta MotoGP-sarja starttaa ensi viikon sunnuntaina. KTM:n MotoGP-luokan testikuljettaja Mika Kallio odotti innoissaan pääsevänsä vihdoin mittaamaan vauhtinsa muihin kuskeihin, mutta rengaspolitikointi muutti suunnitelmat.

– Oli todella järkyttävää kuulla, että olin ainoa ajaja, joka ei saanut Micheliniltä uusia tämän vuoden renkaita, Kallio tuhahtaa.

Suomalainen menetti väärien renkaiden takia lähes pari sekuntia kierrosajastaan.

– Odotin niin paljon, että pääsen vihdoin tsekkaamaan vauhtiani muihin kuskeihin verrattuna, mutta rengaspolitikoinnin takia minun piti ajaa viime vuoden renkailla, jotka olivat kaiken lisäksi vielä kovat renkaat. Ei niillä ollut mitään mahdollisuutta pysyä muiden joukossa ja sen takia en myöskään pystynyt antamaan tiimille oikeanlaista palautetta pyörästä.

Mika Kalliota ei juuri hymyilyttänyt Qatarin varikkoboksissa. Kuva: Gold and Goose

Viimeisen testipäivän iltana Kallio sai vihdoin tämän vuoden renkaat alleen.

– No kello oli silloin jo puoli yksitoista illalla ja radan pinta tietysti kylmä. Sain kuitenkin puristettua eron 0,4 sekuntiin verrattuna niihin kuskeihin, jotka olivat tahkonneet rataa uusilla renkailla koko viikonlopun. Siihen vauhtiin olin jo tyytyväinen, mutta totta kai harmittaa pirusti, kun tuli tuhlattua niin monta tärkeää päivää väärien renkaiden takia.

Kallio seuraa MM-kauden avauksen siviilivaatteissa, kun KTM:n kuljettajat Bradley Smith ja Pol Espargaro debytoivat KTM:n puikoissa. Suomalainen nähdään kuitenkin viivalla villillä kortilla vielä tänä vuonna. Kallion kilpailuaikataulu tarkentuu myöhemmin.

Qatarin testien tulokset

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kuumeinen Kallio Malesian testeistä: ”Haasteista huolimatta mentiin eteenpäin”

Mika Kallio MotoGP-pyörän lanseerauksesta: ”Älyttömän hieno viikonloppu!”

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing