Jäärata 11.03.2016

Kallio sekoittamaan pakkaa jääradan loppukaudeksi

Mika Kallio aikoo osallistua jääradan SM-kauden kolmeen viimeiseen osakilpailuun.

Mika Kallio lensi Espanjan Valencian testeistä Suomeen aikomuksenaan päästä hämmentämään jääradan SM-kauden loppukauden asetelmia. Kauden avauksen Seinäjoella voittanut Kallio tulee taistelemaan Open ja Lites A -luokkia johtavan Kari Vehniäisen kanssa nyt molemmissa luokissa.

– Wehnä on aikalailla hallinnut noita kekkereitä, sen kanssahan meillä on viimeiset 15 vuotta ollut kovaa vääntöä ja tuskin se siitä miksikään muuttuu. Kyllähän siellä tietty muutkin on kovaa mennyt, mutta Wehnä on yleisesti sellainen mittari, johon on hyvä verrata, Kallio toteaa.

Aivan itsestään selvää Kallion hallitseminen ei kuitenkaan ole.

– Tässä just parhaillaan yritetään ensin saada pyörät kuntoon, mutta kai ne aamuksi valmistuu. Just saatiin moottorit  levälleen. Tietysti en ole sen ensimmäisen kisan jälkeen metriäkään ajanut, eli vähän huonosti on treenikilometrejä kertynyt, mutta eihän sitä hirveästi ollut ennen ekaakaan kisaa. Se meni yllättävän hyvin, eikä Kauhajoellekaan tietty häviämään viitsi lähteä, sen takia tässä yritetään nyt saada näitä pyöriä kuntoon.

Mikan veli Vesa ei osallistu Kauhajoen osakilpailuun, joten Mika saa käyttöönsä pyörän myös Lites-luokkaan.

– Se tietty tuottaa haasteita, kun en ole ajanut sillä pyörällä metriäkään. Tuntuma on haettava siinä parin harjoituskierroksen aikana ennen kisaa. Pitää vain luottaa, että kaikki toimii ja pyörä istuu käteen. Isossa luokassa mulla on oma pyörä ja siinä odotuksetkin on korkeammalla.

Kallio testasi juuri ennen Suomeen tuloaan KTM:n MotoGP-pyörää viime viikonloppuna Espanjan Valenciassa.

– Testit meni vaihtelevasti, kun siellä oli taas huonoa keliä. Paha meille, koska tarvittaisiin alkuun mahdollisimman paljon kilometrejä. Ei päästy testaamaan niin paljon kuin olisi haluttu, mutta vikana päivänä löydettiin parannusta ajettavuuteen ja elektroniikan toimivuuteen, jonka kanssa on ollut vähän ongelmia. Pyörä alkoi istua itselle selkeästi paremmin. Nyt on taukoa vähän testaamisesta ja ne yrittää rakentaa tehtaalla pyörää, tulee muun muassa uutta runkoa. Siinä mielessä vika päivä oli tosi tärkeä, että saatiin idea, mihin suuntaan pyörää aletaan kehittää. Uskon, että tehtaallakin olivat tyytyväisiä.

Kallio aikoo osallistua myös ensi viikonlopun kauden viimeisiin osakilpailuihin, jotka ajetaan Iisalmella.

– Täytyy kantaa oma korsi kekoon. Ei siellä meitä äijiä viivalla ole koskaan liikaa, Kallio kuittaa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Pvm Loppukauden kilpailut
12.03.2016 Jäärata-SM – Kauhajoki
19.03.2016 Jäärata-SM – Iisalmi I
20.03.2016 Jäärata-SM – Iisalmi II

Lue lisää:
Vehniäiselle täyspotti kotikilpailusta
Ajo onnistui come backissaan – Vehniäinen kotikisaan selkeässä pistejohdossa

 

Uusimmat

Lisää aiheesta