Road Racing 14.10.2019

Kallio Racingin Viñales jälleen podiumille Argentiinassa

Isaac Vinales toi Kallio Racingille kolmossijan. Kuva: Václav Duška jr.

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kauden 2019 toiseksi viimeinen kilpailu ajettiin sunnuntaina Argentiinassa, San Juan Villicumin radalla. Kallio Racingin Isaac Viñales kipusi jälleen palkintokorokkeelle.

Haasteita viikonloppuun toivat vaikeat ja muuttuvat olosuhteet. Perjantaina rata oli likaisessa kunnossa ja iltapäivällä lämpötilan noustessa radasta tuli todella liukas.

– On todella haastavaa kuskeille, kun täytyy reagoida muuttuviin olosuhteisiin ja muuttaa vähän jopa ajamista huonon pidon takia. Tietenkin se oli myös tiimeille haastavaa miettiä säätöjä radalle ja kuskin ajamiseen, Kallio Racingin tiimipäällikkö Vesa Kallio toteaa.

Onneksi sää viileni hieman ennen sunnuntain kisaa eikä radan lämpötila noussut enää samoihin lukemiin kuin lauantain aika-ajoissa. Lauantaina radan lämpötila oli parhaimmillaan jopa +48 astetta, sunnuntain kisassa lämpötila oli enää +36 astetta. Kisassa pito olikin huomattavasti parempi ja kilpailu tarjosi hyvää taistelua aina lähdöstä maaliin saakka.

Kallio Racingin espanjalainen kuljettaja Isaac Viñales starttasi kisaan seitsemännestä lähtöruudusta ja teki hienoa nousua läpi kilpailun taistellen sijoituksia ylöspäin. Häneltä nähtiin jälleen mahtavia ohituksia, joiden ansiosta Viñales nousi kolmannelle sijalle kolme kierrosta ennen maalia ja piti tämän paikan hienosti aina ruutulipulle saakka.

– Hienoa jatkoa Ranskan kakkossijalle, jälleen podiumille ja taas Isaacille uudella radalla, Kallio myhäilee.

Viñales oli niin ikään erittäin tyytyväinen kilpailuunsa.

– Viikonlopun hankaluuksista huolimatta saavutimme paljon ja pääsimme taas podiumille, Viñales iloitsee.

Itävaltalainen Thomas Gradinger starttasi kilpailuun 13. lähtöruudusta ja ajoi maaliin kahdeksantena.

– Thomaksella oli aika lailla samanlainen viikonloppu kuin Ranskassakin. Tiedettiin, että vauhtia on, mutta sitä ei saatu kaiveltua ulos ja lauantain aika-ajossa oltiin liian kaukana kärjestä. Sunnuntai oli Thomakselta ihan hyvää tekemistä, eikä P8 ole ollenkaan huono, mutta eväitä voisi olla parempaankin, Kallio tuumaa.

Gradinger piti viikonloppuaan kaiken kaikkiaan vaikeana ja radan olosuhteita konstikkaina.

– Meillä oli paljon vaikeuksia, kun radan lämpötila nousi ja pito väheni. Aika-ajoissa meillä oli vähän huonoa onneakin, mutta loppujen lopuksi se on minun syytäni, etten ollut lähempänä kärkeä. Itse kisassa minulla oli aika hyvä vauhti ja pystyin ajamaan kärkijoukkoon verrattavissa olevia kierrosaikoja, mutta viimeisimmissä kisoissa minun ei ole ollut helppoa nousta takaa-ajoasemasta ylöspäin. Sain kyllä kurottua joitakin sijoituksia ylöspäin ja kävin ihan hauskaa taistelua, mutta varmastikaan me emme ole tulleet tänne taistelemaan kahdeksannesta sijasta. Me olemme täällä taistelemassa top 5 -sakkiin pääsemisestä ja teoriassa se olisi mahdollista, mutta todellisuudessa meidän täytyy olla paremmin valmistautuneita aika-ajoihin ja suoriutua niissä paremmin, jotta pääsisin lähemmäs kärkeä. Pahoitteluni tiimille, olen aika motivoitunut suoriutumaan paremmin seuraavalla kierroksella Qatarissa, Gradinger purkaa tuntojaan.

Belgialainen Loris Cresson oli aika-ajoissa 17. nopein. Sunnuntaina hän ajoi aika yksinäisen kilpailun päätyen sijalle 14.

– Loriksen ajotyylissä on ollut samanlainen perusongelma koko kauden, eikä siihen valitettavasti olla saatu tarpeeksi muutosta, Kallio harmittelee.

– Viikonloppu oli aika vaikea, sopivia asetuksia ei löytynyt eikä oikeaa tuntumaa ajamiseen. Rata oli hyvin liukas, mutta koska muut saivat asetukset kohdilleen, ei syy ollut pelkästään pidossa. Nähdään Dohassa, Cresson kertoo.

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarjan kauden 2019 viimeinen kilpailu ajetaan Qatarissa, Losail International Circuitilla 24 – 26.10.2019.

Kilpailun tulokset

MM-pistetilanne

Teksti: Kallio Racing.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing