Road Racing 15.04.2019

Kallio Racingin Thomas Gradingerille upea kolmas sija Assenissa

Kallio Racingin Thomas Gradingerille ajoi kolmanneksi Assenissa. Kuvat: Václav Duška jr.

Kallio Racingin tiimi ajoi vaihteikkaan viikonlopun Alankomaissa.

Kallio Racingin itävaltalaiskuljettaja Thomas Gradinger saavutti sunnuntaina Alankomaissa Assenin radalla ajetussa ratamoottoripyöräilyn Supersport-sarjan neljännessä MM-osakilpailussa upeasti kolmannen sijan. Sijoitus oli Gradingerin uran ensimmäinen palkintosija Supersport-luokassa ja samalla hän on ensimmäinen itävaltalainen kuljettaja kautta aikojen, joka on suoriutunut palkintosijoille WorldSSP -luokassa.

– Lauantaina aika-ajoissa meillä oli vaikeuksia ajoituksen kanssa, eikä lähtöruutupaikat olleet ihan sitä mitä lähdettiin hakemaan. Sunnuntaina kuitenkin Warm Up oli vahva ja kisasta voitiin odottaa hyviä tuloksia, tiimipäällikkö Vesa Kallio kertoo.

Thomas Gradinger saikin kilpailussa mahtavan lähdön ja ampaisi seitsemännestä lähtöruudusta hienosti kohti kärkeä. Kilpailun alussa pääryhmässä sijoituksista taisteli kymmenen kuljettajaa, mukana myös Kallio Racingin espanjalainen kuljettaja Isaac Viñales. Puolessa välissä kilpailua pääryhmä jakaantui ja kuusi kärkikuljettajaa irtaantui muusta porukasta. Thomas Gradinger taisteli hienosti läpi kilpailun ja nousi kolmannelle sijalle muutamaa kierrosta ennen maaliviivaa.

– Vaikka Cluzel ahdisteli vielä viimeisellä kierroksella, niin Thomas onnistui pitämään kolmannen sijan. Thomaksen uran ensimmäinen podiumsijoitus maistui hyvältä täällä hyytävän kylmässä Assenissa. Mahtava kisa hänellä, Vesa Kallio myhäilee.

– Viikonloppu oli aika vaativa. Sääolot olivat erittäin konstikkaat, saimme vastaamme kaikkea vesisateesta lumisateeseen ja oli myös erittäin kylmä. Aika-ajoissa meillä oli epäonnea, punainen lippu ja lumisade häiritsivät, mutta mitään ei ollut vielä menetetty vaikka lähtöruutu oli  seitsemäs. Sain kisassa hyvän lähdön ja pystyin nousemaan sijoituksissa ylemmäs, mutta koko kilpailu oli kovaa taistelua. Viimeisillä kierroksilla yritin vain pysyä kärkikaksikon vauhdissa mukana ja puolustaa kolmatta sijaani. Olin hyvin tyytyväinen ja olen valmis saavuttamaan lisää Imolassa. Haluan kiittää koko tiimiä, he tekivät uskomattoman hyvää työtä! Nyt olemme palkintosijoissa kiinni, seuraavaksi haluamme päästä palkintopallilla ylemmäksi, Thomas Gradinger iloitsi.

Isaac Viñales taisteli kuudennesta sijasta, mutta joutui vielä lopussa taipumaan kaksi sijoitusta ollen lopulta kilpailun kahdeksas. Loris Cresson pystyi parantamaan ajoaan kilpailussa ja hän kävi kovaa taistoa pistesijoista. Kilpailun päättyessä Cresson oli 13.

– Isaac oli kisan alussa hyvässä vauhdissa ja näytti siltä, että hän pystyy taistelemaan kärkiryhmässä koko ajan. Ihan ei kuitenkaan paukut riittänyt loppuun asti. Isaacilla oli selvästi pari kohtaa, missä hän hävisi kärjelle ja näihin meidän on löydettävä yhdessä ratkaisu, jotta jatkossa Isaac pystyy nostamaan itsensä myös podiumtaistoon. Toivotaan, että Imolassa sää suosii meitä paremmin, tiimipäällikkö Vesa Kallio summaa.

– Lopputuloksesta huolimatta kilpailu ei ollut huono. Nyt tiedämme, mitä ongelmia meillä on työstettävänä ja Imolaan lähdemme entistä vahvempina, Isaac Viñales kommentoi.

Loris Cressonin ongelmat pidon kanssa jatkuivat vielä Assenissa läpi viikonlopun.

– Ei olla löydetty ratkaisua sille, miten saataisiin Lorisille luottoa tällaisissa kylmissä olosuhteissa. Nyt meillä on ollut vaikeuksia kahdessa viime kisassa ja tähän täytyisi löytää jokin kompromissi, Vesa Kallio pohtii.

– Viikonloppu alkoi hyvin perjantaiaamuna, mutta sen jälkeen en saanut kierrosaikojani parannettua. Kisa meni hyvin ensimmäisen viiden kierroksen osalta, sen jälkeen takarenkaan pito väheni nopeasti ja minulla oli hankaluuksia ajaa kilpailu loppuun. Mutta nyt tiedämme mitä pitää vielä työstää Imolassa. Nähdään siellä, Loris Cresson tiivisti.

Kolmas sijoitus Assenissa nosti Thomas Gradingerin MM-pistetaistelussa neljänneksi. Isaac Viñales on MM-pisteissä 9. ja Loris Cresson 12. Neljän ajetun kilpailun jälkeen Kallio Racing on tiimipisteissä kolmantena.

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarja jatkuu Italian Imolassa 10.–12.5.2019.

Kilpailun tulokset:
http://resources.worldsbk.com/files/results/2019/NED/SSP/001/CLA/Results.pdf?version=3f254ea62985e67d70d5751fd79112ed

MM-pistetilanne:
http://resources.worldsbk.com/files/results/2019/NED/SSP/001/STD/ChampionshipStandings.pdf?version=67e649219847fb6e7ff3ae98ae3ca54c

Teksti: Kallio Racing
Kuva: Václav Duška jr.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing