Road Racing 30.09.2019

Kallio Racingin Isaac Viñales podiumille Ranskassa

Isaac Viñales taisteli voitosta loppuun saakka. Kuva: Václav Duška jr.

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kauden 2019 kymmenes kilpailu ajettiin sunnuntaina Ranskassa, Magny-Coursin radalla. Kallio Racing -tiimin espanjalainen Isaac Viñales nousi palkintokorokkeelle ajettuaan toiseksi.

Viikonlopun sääolosuhteet olivat vaihtelevat ja sade häiritsi niin harjoituksia kuin aika-ajojakin. Näin ollen sunnuntain kisaan Viñales starttasi yhdeksännestä lähtöruudusta. Hänen tiimitovereistaan itävaltalainen Thomas Gradinger oli aika-ajoissa 21:s ja belgialainen Loris Cresson starttasi kisaan lähtöruudusta 22.

– Perjantaina ja lauantaina sääolosuhteet olivat vaihtelevat ja lauantain aika-ajot ajettiin märällä radalla, mikä ei ollut kovin odotettu keli meille. Se valitettavasti näkyi vähän liikaakin ajosuorituksissa. Meillä oli kyllä luottavainen mieli kuivan kelin ajamiseen, tiimipäällikkö Vesa Kallio toteaa.

Sunnuntain kilpailu ajettiinkin kuivassa, joskin tuulisessa säässä. Lähtö jouduttiin keskeyttämään ensimmäisen mutkan kolaroinnin seurauksena, mutta toisen startin jälkeen kisa saatiin kunnolla käyntiin. Kaikki kolme Kallio Racingin kuljettajaa tekivät hyvää nousua jo heti ensimmäisellä kierroksella. Muutamaa kierrosta myöhemmin Viñales oli jo mukana kärkikolmikossa, Gradinger oli noussut sijalle kahdeksan ja Loris Cresson sijalle 13.

Viñales nousi hienoilla ohituksillaan taistelemaan voitosta vuoden 2017 maailmanmestarin, Lucas Mahiaksen kanssa. Taistelu huipentui lukuisien ohitusten jälkeen viimeisellä kierroksella ja loppujen lopuksi Mahias pystyi kuin pystyikin pitämään Viñalesin takanaan.

– Tiukkaa oli, eikä se voittokaan kaukana ollut! Tämä oli Isaacin ensimmäinen podium World Supersport – luokassa ja oli hienoa, että tämä onnistuminen tuli nyt niiden harmillisten keskeytysten jälkeen, Kallio myhäilee.

Viñales oli syystä iloinen suorituksestaan.

– Viikonloppu oli perjantain ja lauantain hankalien olosuhteiden vuoksi vaikea, mutta sunnuntain warm upissa kaikki meni nappiin ja itse kisassa vauhti riitti kärkitaisteluun. Olen todella todella tyytyväinen tähän palkintosijaan, kiitos koko tiimille ja sponsoreille, Viñales riemuitsee.

Gradinger teki kisassa mahtavan nousun aina kahdeksanneksi saakka.

– Thomas pystyi ajamaan hyvän kisan ja vauhti oli parhaimmillaan ihan kärjen luokkaa, eikä ero maalissakaan ollut kuin 5,5 sekuntia kärkeen,Kallio kertoo.

Gradinger analysoi tarkasti kilpailuaan.

– Sanoisin, että kisaviikonloppu oli melko vaikea ja myös sääolosuhteet olivat haastavat. Sunnuntain kisassa huomasimme, ettemme ehtineet viikonloppuna harjoitella tarpeeksi kuivissa olosuhteissa, mutta pyörä oli silti hyvä. Kisassa sain kurottua sijoituksia todella nopeasti, mutta siinä samalla tuhosin vähän renkaitani ja ajotyylissäni oli myös hieman parannettavaa. Mutta voin olla tyytyväinen kahdeksanteen sijaan! Toki meidän pitäisi olla enemmän kärjessä, mutta ottaen huomioon startin 21:s lähtöruudusta, ei lopputulos ollut ollenkaan huono. Odotan kovasti Argentiinaa ja nähtäväksi jää, mitä saamme siellä aikaiseksi, Gradinger ennakoi.

Thomas Grandinger nousi hyville pistesijoille. Kuva: Václav Duška jr.

Cressonilla oli sunnuntain kisassa tuttu kilpakumppani monesta aikaisemmastakin kisasta, sillä hän ja Jules Danilo CIA Hondalta taistelivat kovasti toisiaan vastaan läpi kilpailun.

– Tällä kertaa Loriksen oli antauduttava Danilolle, mutta kuitenkin Loris ajoi hienosti pisteille ollen kisassa 13:s ja MM-pisteissä säilyi 12:s sija. Nyt tavarat on pakattu ja kahden viikon päästä yritetään jatkaa tästä, mihin kisapäivänä päädyttiin, Kallio summaa.

Cresson jäi kaipaamaan parempaa.

– Viikonloppu oli vaikea, eikä sopivia säätöjä pyörään tuntunut löytyvän. Kisassa vauhtini oli ihan hyvä, mutta pyörää oli vaikea käsitellä. Sitten jäin toisen kuljettajan taakse jumiin kilpailun lopun ajaksi ja menetin otteen top 10 -sakista. En ole tyytyväinen viikonloppuun, tehdään töitä Argentiinassa, Cresson kommentoi.

Loris Cresson suuntasi katseensa jo seuraavaan osakilpailuun. Kuva: Václav Duška jr.

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarjan kauden 2019 toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Argentiinassa, San Juan Villicumin radalla 11.-13. lokakuuta 2019.

Isaac Viñalesin kakkossijaa oli syytä juhlistaa. Kuva: Václav Duška jr.

Kilpailun tulokset

MM-pistetilanne

Teksti: Kallio Racing.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing