Road Racing 08.04.2019

Kallio Racingillä tapahtumarikas kisaviikonloppu Espanjan Aragonissa

Thomas Gradinger taisteli loppuun asti kilpailun voitosta. Kuva: Václav Duška.

Espanjan Aragonissa ajettiin sunnuntaina ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan kolmas MM-osakilpailu. Kilpailu oli tapahtumarikas Kallio Racingille.

Kallio Racingin lähtökohdat kilpailuun olivat loistavat, sillä Thomas Gradinger starttasi paalupaikalta ja Isaac Viñales viidennestä lähtöruudusta. Loris Cresson oli aika-ajoissa 17. nopein.

Itse kilpailussa Gradinger sai hyvän lähdön ja oli toisena heti alusta asti. Kärkinelikossa käytiin kovaa taistelua sijoituksista ja välillä Gradinger oli johdossakin, mutta pieni ratkaiseva virhe kilpailun loppupuolella päästi kolme takana ajanutta kuljettajaa ohi, eikä taistelu viimeisillä kierroksilla enää riittänyt tarvittavaan ohitukseen.

– Thomas voi silti olla tyytyväinen viikonloppuun kokonaisuutena. Hänen vauhtinsa riittää taistelemaan muiden kärkikavereiden kanssa jopa voitosta, tiimipäällikkö Vesa Kallio summasi.

Myös Gradinger oli tyytyväinen, vaikka harmittelikin vaikeuksiaan.

– Minusta viikonloppu oli melko hyvä. Olimme luottavaisia, aika-ajojen tulos oli mahtava yllätys ja tiimi teki upeaa työtä. Kilpailussa pysyin hyvin kärkimiesten vauhdissa, mutta ollessani johdossa minun oli vaikea pitää hyvää vauhtia yllä ja harmikseni tein muutaman ison virheen. Lopussa minulla oli lisää vaikeuksia, kun renkaiden pito väheni. Mutta kuitenkin, tämä oli ensimmäinen kerta, kun johdin kilpailua ja pääsin taistelemaan kärkisijoista, joten loppujen lopuksi olen erittäin tyytyväinen kilpailuun. Nyt jännitetään, mitä Assen tuo tullessaan, Gradinger intoili.

Viñales sai myös hyvän startin, mutta ikävä kyllä jo ensimmäisellä kierroksella tapahtui virheitä, jotka vaikuttivat koko loppukilpailuun.

– Huono ensimmäinen kierros pilasi kilpailun. Putosin sijoituksissa liian kauas ja onnistuin nousemaan ainoastaan kymmenenneksi, Viñales harmitteli.

– En tiedä, mahtoiko Isaacilla olla vähän liikaa paineita täällä kotikisassa ja sekö sitten johti näihin virheisiin. Nyt tarvitsee vain saada tämä kisa nollattua ja Assenissa yritetään uudestaan, Kallio pohti.

Isaac Viñales teki ratkaisevia virheitä eikä yltänyt parhaimpaansa.
Kuva: Václav Duška.

Cresson taisteli koko viikonlopun ajan pito-ongelmien kanssa kylmässä Aragonissa nousten kuitenkin kilpailussa sijalle 14.

– Viikonloppu oli todella vaikea. Taistelimme paljon pyörän renkaiden ja pito-ongelmien kanssa. Kilpailussa yritin parhaani noustakseni kymmenen parhaan joukkoon, mutta se ei ollut mahdollista. Nyt tehdään kovasti töitä, että Assenissa saataisiin taas parempi sijoitus. Nähdään siellä, Cresson kertoi.

Loris Cresson (84) harmitteli, ettei onnistunut nousemaan kymmenen parhaan joukkoon. Kuvat: Václav Duška

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarja jatkuu Alankomaissa Assenin radalla jo tulevana viikonloppuna, 12.-14.4.

Kilpailun tulokset

MM-pistetilanne

Teksti: Kallio Racing Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing