Road Racing 22.02.2019

Kallio Racing starttaa uuteen MM-kauteen kolmen kuljettajan voimin

Supersport-luokan MM-kausi käynnistyy Australiasta. Kuva: Václav Duška Jr.

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kausi 2019 käynnistyy viikonloppuna tuttuun tapaan Australian Phillip Islandin radalla. Viime kaudella maailmanmestaruuden voittanut Kallio Racing starttaa uuteen kauteen vahvasti, peräti kolmen kuljettajan voimin. Suomalaistallissa kisaa viime kaudelta tuttu Loris Cresson sekä uusina vahvistuksina itävaltalainen Thomas Gradinger sekä espanjalainen Isaac Viñales.

Kauden ensimmäiset vapaat harjoitukset ajettiin varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa. Tallipäällikkö Vesa Kallio on tyytyväinen päivän suorituksiin.

– Ihan positiivinen ensimmäinen päivä ja luottavaisin mielin lähdetään huomisiin aika-ajoihin. Thomas Gradinger löysi heti hyvän vauhdin ja oli päivän toiseksi nopein. Thomaksella on vielä mahdollisuus parantaa, kun saa vähän rauhoitettua ajamista. Thomaksen porukka teki hienoa työtä tänään, vielä kun kuskin flunssa helpottaisi niin olisi parempi lähteä huomiseen päivään.

Nuori Isaac Viñales oli hienosti 11. nopein.

– Isaacilla on vielä töitä edessä, että saadaan häneltä kaikki potentiaali esiin. Nyt täytyy vain keskittyä tarkasti omaan tekemiseen, Kallio summaa.

Loris Cressonin FP1 loppui pieneen harmittomaan kaatumiseen. Onneksi vahinkoa ei tullut ja FP2:n jälkeen hän oli päivän 16. nopein kuljettaja.

– Varmasti kaatuminen vaikutti vähän myöhäisempään treeniin, eikä Loris saanut aikaa parannettua. Nyt täytyy miettiä, miten saadaan kuskeista kaikki potentiaali irti ja huomisista aika-ajoista hyvä tulos kaikille, Kallio pohtii.

Kuljettajien kanssa on testattu pyöriä ja vauhtia jo ennen Australiaa ja tulokset ovat olleet lupaavia. On mielenkiintoista nähdä, miten uudet kuljettajat tottuvat uuteen kalustoon ja tiimiin. Australian Phillip Islandin radalta on mukava aloittaa uusi MM-kausi, sillä rata on monen kuljettajan mieleen nopeutensa vuoksi.

World Supersport -luokan kauden 2019 ensimmäinen kilpailu ajetaan sunnuntaiaamuna kello 04.15 Suomen aikaa.

Australian 1. vapaiden harjoitusten tulokset:

http://resources.worldsbk.com/files/results/2019/AUS/SSP/L1A/CLA/Results.pdf?version=3f254ea62985e67d70d5751fd79112ed

Australian 2. vapaiden harjoitusten tulokset:

http://resources.worldsbk.com/files/results/2019/AUS/SSP/L2A/CLA/Results.pdf?version=cfcd208495d565ef66e7dff9f98764da

Teksti: Kallio Racing tiedote

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing