Road Racing 30.03.2017

Kallio Racing luottavaisin mielin ensimmäiseen Euroopan osakilpailuun

Niki Tuuli on tällä hetkellä MM-pisteissä toisena. Kuva: Kallio Racing

World Supersport-luokan MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Espanjan Aragonissa, jossa Kallio Racing lähtee hakemaan maksimaalista tulosta.

MM-sarjan toista sijaa hallussaan pitävä Yamaha-kuljettaja Niki Tuuli on hyvillä mielin ennen kilpailua. Australiasta ja Thaimaasta alkanut sarja on sujunut mukavissa merkeissä ja ensimmäisessä Euroopan maaperällä ajettavasta kilpailusta on lupa odottaa jopa entistä parempaa tulosta.

”Aragon on tuttu paikka, mutten ole koskaan päässyt täällä palkintopallille, joten se tilasto on syytä muuttaa. Voitosta lähdetään ajamaan, se on tietenkin selvä juttu”, Tuuli sanoo.

Viikonlopuksi on luvattu epävakaista säätä, mutta se ei imatralaista haittaa. Tavoite on parantaa ajamista entisestään ja sitä kautta lunastaa paikka palkintopallin korkeimmalta korokkeelta.

”Siihen pyritään, että saadaan koko viikonlopun ajan tasaisia suorituksia aikaiseksi. Sitä kautta sitten pystytään iskemään sunnuntaina.”

Thaimaassa Tuuli kiidätti R6:n hienosti kolmanneksi, mutta hyvä tulos vaati veronsa. Mies teki näyttävän rodeasuorituksen hurjassa vauhdissa ja loukkasi samalla polveaan.

”Polvi sai sen verran kipeää, että ensi viikolla joudutaan sitä sitten operoimaan. Toivottavasti saadaan se nopeasti kuntoon”, Tuuli toteaa.

Vesa Kallio vie nyt MM-areenoille nuoren lupauksen Kimi Patovan. Kuva: Nita Korhonen

Aragonin kilpailussa on ensi kertaa mukana myös World Supersport 300-luokka, mikä lisää säpinää myös Kallio Racingin osalta. Tiimipäällikkö Vesa Kallio lähtee viikonloppuun kuitenkin maltillisin mielin. Velipoika Mikan mukanaolo lämmittää myös mieltä.

”No, kyllähän sitä säpinää on enemmän, mutta ihan kiva, että Mika tulee tänne viikonlopuksi ja hän pystyy varmasti auttamaan kuljettajia monessakin eri asiassa. Uskon, että meillä on todella hyvät mahdollisuudet taistella Supersport-luokan kärkisijoista molempien kuljettajien kanssa, sillä rata on tuttu, eikä muodosta sellaisia haasteita kuin nuo kaukomaan kilpailut. Pienempi luokka lisää hiukan sykettä toimintaan, joten hyvä viikonloppu on tulossa”, Vesa Kallio sanoo.

Mika Kallio on niin ikään innoissaan kisaviikonlopusta.

”Ensimmäistä kertaa pääsen pelipaikalle ja se on mukava juttu, kun nuo kolmesatasetkin aloittavat kautensa. Niiden mukaantulo on tiimille haastava homma, joten hienoa olla paikalla. Todella hyvä, että nämä kuljettajat pääsivät testaamaan laitteita juuri tällä radalla reilu viikko sitten. Supersport-luokassa tilanne on hiukan helpompi kuin kauden ensimmäisissä kisoissa, ja uskon, että nyt saamme hyvän kisaviikonlopun heti alkumetreiltä lähtien”, Mika Kallio toteaa.  

Kallio Racingin väreissä pienemmässä luokassa ajavat suomalainen superlupaus Kimi Patova ja brasilialainen tulevaisuuden nimi Renzo Ferreira. Jännitystä on ilmassa ennen kauden ensimmäistä kilpailua, mutta intoa riittää.

”Fiilis on hyvä, sillä päästiin testaamaan uutta pyörää ja rataa. Sain hyvin ajoa alle ja odotan todella sunnuntain kilpailua, jossa sitten nähdään minkälainen taso siellä on”, Patova kertoo.

Kilpailu ajetaan tulevana sunnuntaina Aragonin radalla, joka sijaitsee 280 kilometrin päässä Barcelonasta. Rata on rakennettu hyvin lähelle historiallista katurata-aluetta Alcanizia.

World Supersport MM-sarja pistetilanne 2/13

1. Roberto Rolfo, Italia, 30

2. Niki Tuuli, Suomi, 27

3. Federico Caricasulo, Italia, 25

4. Kyle Ryde, Englanti, 24

5. Decha Kraisart, Thaimaa, 20

…10. Sheridan Morais, Etelä-Afrikka, 14

 

Teksti: Kallio Racing Tiedotus

Niki Tuuli kolmas Supersportin Thaimaan MM-osakilpailussa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing