Road Racing 05.11.2019

Kallio Racing Junior -tiimin kausi 2019 päättyi viime viikonloppuna

Kenny Koskinen löysi positiivisia puolia hankalasta päätösviikonlopustaan. Kuva: Timo Nässi.

Ratamoottoripyöräilyn Espanjan mestaruussarjan SuperSport-luokan kauden 2019 viimeinen kilpailu ajettiin viime viikonloppuna Espanjan Jerezissä. Samalla päättyi Kallio Racing Junior -tiimin kausi.

Rata ei ollut tässä luokassa tuttu Kallio Racing Junior -tiimin kuljettajalle, 15-vuotiaalle Kenny Koskiselle, mutta siitä huolimatta torstain ja perjantain harjoitukset olivat positiivisia ja kierrosaika parani kerta kerralta. Aika-ajot ajettiin vaihtelevissa sääoloissa kostealla radalla. Koskisen aikaero kärkeen ei ollut iso, mutta 21. sija aika-ajoissa ei kuitenkaan ollut sitä, mitä lähdettiin hakemaan.

Lauantain kilpailussa Koskisen lähtö vähän epäonnistui, mutta kilpailu keskeytettiin punaisilla lipuilla ja uusintastartti onnistui paremmin.

– Olimme vähän samanlaisissa lähtökohdissa kuin aikaisemmissakin kisoissa, eli takaa-ajoasemasta lähdettiin kisaan. Lauantain kilpailun alku oli vähän tahmea ja “Kentsu” jäi pikkaisen siitä ryhmästä, mikä taisteli sijoista 10-15. Mutta kisan edetessä myös ajaminen parani ja hän tavoitti edellä ajaneen ryhmän ja pystyi nousemaan vielä viimeisen mutkan ohituksella sijalle 15 ja pisteille, kertoo Vesa Kallio Kallio Racingilta.

Sunnuntain kilpailuun lähdettäessä Koskisen tavoitteena oli parantaa kisan lähtöä ja tärkeitä ensimmäisiä kierroksia. Koskinen onnistui siinä todella hyvin ja nousi jo toisella kierroksella sijalle 12. Harmillisesti kilpailu päättyi rajuun kaatumiseen toisen kilpakumppanin ajettua Koskista päin ja samalla työnnettyä suomalaisen ajolinjalta radan märälle reunalle.

– Tärkeintä on tietenkin, ettei Kentsu loukkaantunut tilanteessa. Hän oli todella hyvässä vauhdissa Jerezissä ja harmittaa, ettei nähty, mihin se vauhti olisi riittänyt, jos olisi selvitty kilpailussa loppuun asti. Kaudesta jäi kuitenkin todella positiivinen mieli, kuljettajan nopeus kehittyi koko ajan ja pääsimme taistelemaan jo kymmenen parhaan porukassa tässä kovatasoisessa sarjassa, Kallio tuumaa.

Kenny Koskinen kehittyi kauden aikana. Kuva: Timo Nässi.

Koskinen oli itsekin sitä mieltä, että hänen kilpailunsa oli vaihderikas.

– Aika-ajot olivat vaikeita, koska sää vaihteli niin paljon. Ensimmäisessä aika-ajossa märällä radalla vauhtini oli hyvä, mutta toisessa aika-ajossa ajettiin vesikelin renkailla, vaikka rata oli suurimmaksi osaksi kuiva enkä pystynyt parantamaan, vaikka olisi pitänyt. Ensimmäisessä kisassa sain tosi huonon startin, mutta se keskeytettiinkin minun onnekseni punaisella lipulla. Uusintalähdössä starttini oli vähän parempi ja otin edessä olevaa ryhmää kiinni koko kisan ajan. Pääsin viimeisellä kierroksella vielä kahdesta ohi, mutta harmillisesti kierrokset loppuivat kesken, Koskinen kertaa.

– Toisessa kisassa starttini oli hyvä, vauhti ekoilla kierroksilla näytti hyvältä ja pääsin nopeaan ryhmään, mutta muutaman kierroksen jälkeen toinen kuski ajoi päin, ajauduin märälle ja kaaduin. Ei ihan toivottu tapa päättää kausi, mutta tiedetään nyt, että vauhti ainakin riittää top kymppiin.

Kilpailun tulokset

Teksti: Kenny Koskinen Tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing