Road Racing 21.02.2017

Kallio Racing ja Tuuli viikonloppuna maailmanmestaruustaistoon

Voittajan katse? Niki Tuuli tavoittelee tänä vuonna Supersportin maailmanmestaruutta Kallio Racingin väreissä. Kuva: Nita Korhonen

Kallio Racing Team valmistautuu parhaillaan viikonloppuna alkavaan Supersportin MM-kauteen Australian Phillip Islandin radalla.

Viime kaudella villillä kortilla kolmeen ratamoottoripyöräilyn Supersportin MM-osakilpailuun osallistunut Niki Tuuli varmisti kolmella kakkossijalla sen, että sekä hän että Kallio Racing ovat valmiita nousemaan seuraavalle tasolle ja osallistumaan kokonaiseen MM-kauteen. Kallio Racing tekeekin nyt historiaa, kun siitä tulee ensimmäinen pohjoismainen tiimi, joka osallistuu FIM Superbike:n MM-sarjaan kahdella tiimillä. Supersport 600 -luokan lisäksi suomalaistalli kisaa myös Supersport 300 -luokassa.

Nyt kauden 2017 alkuun on enää muutama päivä ja Kallio Racing on parhaillaan Australian Phillip Islandin radalla tekemässä viimeisiä säätöjä ennen viikonlopun Supersport 600 -luokan MM-avauksen tulikastetta.

Niki Tuuli on parhaillaan Pihillip Islandin radalla valmistautumassa viikonlopun MM-avaukseen. Kuva: Phillippe Damiens

– Totta kai uuteen kauteen lähdetään hyvillä mielin. Viime kaudesta lähdetään parantamaan, Tuuli toteaa.

Kun suomalainen pystyi hyökkäämään suoraan viime kaudella podiumille, ovat tavoitteet luonnollisesti asetettu tälle kaudelle korkeiksi.

– Maailmanmestaruutta lähdetään ainakin tavoittelemaan. En mä sinne lähde mitään kumartelemaan, vaan voitoista lähdetään taistelemaan. Järkevän ja tasaisen kauden kun ajaa, niin maailmanmestaruus on mahdollista.

Myös tallipäällikkö Vesa Kallio on samoilla linjoilla.

– Viime kaudella kun tulokset oli hyviä, niin on lupa odottaa, että tälläkin kaudella taistellaan siellä kärjessä. Totta kai siihen täytyy tehdä paljon töitä ja onnistua joka osa-alueella. Mun mielestä meillä on kuitenkin ihan realistiset tavoitteet taistella voitoista.

Tiimipäällikkö Vesa Kallio (vas.) on tyytyväinen sekä Niki Tuulen otteisiin että yhteistyöhön Yamahan kanssa. Kuva: Nita Korhonen

 

Tuuli sijoittui ensimmäisenä testipäivänä Phillip Islandin radalla maanantaina kahdenneksitoista. Kallio Racingin toinen kuljettaja Etelä-Afrikan Sheridan Morais oli neljäs. Vaikkei suomalainen yltänyt vielä maanantain hankalissa keliolosuhteissa kärkeen tuloslistalla, tiimi valmistautui toiseen päivään positiivisin odotuksin. Tuolloin Tuuli kiristikin vauhtiaan kuivemmissa olosuhteissa yhdeksänneksi.

Testien jälkeen kävi ilmi, että viime vuoden maailmanmestari, Turkin Kenan Sofuoglu, jonka kanssa Tuuli kävi tiukkaa vääntöä loppukaudesta, ei ole vielä kunnossa kilpaillakseen. Aiemmin tässä kuussa harjoituksissa kaatunut ja kätensä murtanut mies joutuu jättämään väliin kaksi ensimmäistä osakilpailua.

Supersportin MM-kausi starttaa Australian osakilpailulla sunnuntaiaamusta Suomen aikaa klo 04.30. Kaksitoista osakilpailua käsittävä sarja päättyy 4. marraskuuta Qatarissa ajettavaan finaaliin.

Perjantai – vapaat harjoitukset Suomen aikaa

02:00   03:00   WorldSSP – FP1
06:45   07:45   WorldSSP – FP2

Lauantai – vapaat harjoitukset ja aika-ajot

02:00   02:15   WorldSSP – FP3
04:30   04:45   WorldSSP – SP1
04:55   05:10   WorldSSP – SP2

Sunnuntai – kilpailu

02:00   02:15   WorldSSP – WUP
04:30               WorldSSP – Race

Australian testitulokset maanantai ja tiistai.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Armeijasta vapautuva Niki Tuuli täysillä MM-taistoon

Iloisia suomalaisuutisia: Kallio Racing ja Niki Tuuli yhdessä Supersportin MM-sarjaan 2017 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing