Road Racing 23.07.2019

Kallio – Nuppola itseluottamusta uhkuen Alastaron SM-osakilpailuihin

Tyyntä myrskyn edellä. Kuva: Edgar Seemendi.

Imatralaiskaksikko Timo Kallio – Jere Nuppola lähtee hakemaan hyvää sijoitusta Alastarossa viikonloppuna käytävistä ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan SM-osakilpailuista. Rockmotorsport Avant Rentin tiimissä ajavat miehet ovat SM-pisteissä jaetulla ykkössijalla Tero ja Joni Mannisen pyöräkunnan kanssa.

Tulevissa kilpailuissa nähtäneen kovaa kamppailua kärkisijoista, sillä Alastaroon on tällä hetkellä ilmoittautunut myös MM-sarjasta visiitin Suomen radoille tekevät Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen.

– Hauskaa tulee olemaan ja hienoa, että päästään tällaisten tyyppien kanssa ajamaan kilpaa. Tälle kaudelle on saatu vauhtikin nostettua uuden pyörän kanssa sille tasolle, että pystyy MM-miehiäkin jo vähäsen härnäämään, miettii Nuppola.

Luottamusta sivuvaunukilpuriin löytyi edellisissä osakilpailuissa, jotka käytiin Virossa, Pärnun Auto24Ring-moottoriradalla. Ennen kisaviikonloppua tiimi sai kilpapyörään uuden alustan, jolla päästiin eroon koko alkukautta vaivanneista kääntymis- ja pito-ongelmista.

Virossa ajettiin kaksi kilpailulähtöä, joita molempia häiritsi sateet, jotka pyörivät alueella ukkosten saattelemana. Ensimmäinen kisa ajettiin niin sanotussa puolihullussa kelissä, eli sade oli kastellut radan, mutta ennen kisaa olivat kuitenkin ajourat ehtineet kuivua sen verran, että saderenkailla ei kannattanut lähteä kilpailuun.

Kilpailussa imatralaiset pääsivät hyvään vauhtiin ja yritystä nousta ykköspaikallekin nähtiin, mutta ohituspaikat olivat vähissä slickseillä, kun ajouran ulkopuolella oli vielä märkää sateen jäljiltä. Toinen sivuvaunulähtö ajettiin täysin sadekelissä. Hyvän lähdön myötä miehet pitivät kärkipaikkaa useamman kierroksen ajan, mutta joutuivat kuitenkin antautumaan Mannisten tiimille ja maaliin ajettiin jälleen toisena.

– Lauantain kisa meni hienosti, vaikka ohitukseen ei pystytty yrityksestä huolimatta. Sunnuntain kilpailussa ei vain päästy kovempaa, tai kuljettajalta loppui vain munat kesken, kertoo kuljettaja Kallio.

Kovaa kamppailua ykkössijasta Pärnussa. Kuva: Edgar Seemendi.

Tiimillä on nyt vahva luotto pyörään ja omaan tekemiseen, joten odotettavissa ovat hienot ja jännittävät kilpailut.

– Pyörästä on löytynyt nyt ne säädöt, mitä ollaan etsitty. On enää pienistä jutuista kiinni, että saadaan vauhtia nostettua vielä pykälällä.

Sivarijoukkueella on vielä Suomen kisoista ajettavana yhteensä neljä kilpailulähtöä, joista kaksi ajetaan tulevana viikonloppuna Alastarossa 27.-28.7., ja SM-kauden finaali, jonka viimeiset kaksi kilpailua käydään Virtasalmen Motoparkissa 17.-18.8.

Teksti: RockMotorsport Avant Rent Sidecar Racing -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing