Ralli 26.10.2018

Kalle Rovanperä WRC2-luokan toisena Espanjan MM-rallissa “Ei ollut helppo aamu”

Kalle Rovanperä. Kuva: ŠKODA Motorsport

ŠKODA Motorsport -kuljettajat olivat Espanjan MM-rallin avauspäivänä totutun vahvoja. Kärjen tuntumassa koko päivän ajaneet Kalle Rovanperä ja Jan Kopecky selvittivät päivän sijoilla kaksi ja neljä.

Espanjassa Katalonian teillä ajettavassa MM-rallissa oli perjantaina sorapintaisten erikoiskokeiden vuoro. Päivän aikana ajettiin kuusi erikoiskoetta, joiden yhteismitaksi kertyi yli 140 kilometriä. Päivän kaksi ensimmäistä erikoiskoetta sijoilla neljä ja kolme avannut Kalle Rovanperä koki teknisiä ongelmia auton kanssa aamun pisimmällä erikoiskokeella, jääden kärjestä 23 sekuntia. Onnekseen erikoiskokeen jälkeen Rovanperä pääsi huoltoon, jossa auto saatiin kuntoon.

Jan Kopecky otti päivän kaksi ensimmäistä erikoiskoetta varovaisemmin ollen sijoilla seitsemän ja yhdeksän. Tallikaveri Rovanperälle vaikeuksia tuottanut neljäs erikoiskoe nosti kuitenkin Kopeckyn tuloksissa jo kolmanneksi. Suomalaisen tallikaverin, Kalle Rovanperän ollessa viidennellä sijalla.

Huollon jälkeisellä erikoiskokeella ŠKODA Motorsportin Kalle Rovanperä onnistui kirjaamaan päivän ensimmäisen pohja-ajan, nousten neljänneksi, tšekkiläisen tallikaverin, Jan Kopeckyn taakse. Seuraavalla, ja samalla rallin kuudennella erikoiskokeella suomalainen ohitti tuloksissa edellä olleen Kopeckyn nousten jo kolmanneksi.

– Ei ollut helppo aamu, mutta nyt meillä on kunnolliset säädöt ja auto toimii. Tämä erikoiskoe ei mennyt niin puhtaasti, mutta ajo oli ihan ok, kertoi suomalainen huippulupaus Kalle Rovanperä erikoiskokeen 6 maalissa.

Kopecky valitteli nopean erikoiskokeen maalissa tuntuman puutetta.

– Tämä erikoiskoe oli todella nopea. Turkki ja Sardinia olivat paljon hitaampia ralleja. Huomenna nähdään, minkälaisiin aikoihin pystymme, totesi ŠKODA Motorsportin tšekkikuljettaja Jan Kopecky rallin kuudennen erikoiskokeen maalissa.

Päivän päättäneellä 38,85 kilometrisella erikoiskokeella Rovanperä oli Kopeckya 4,8 sekuntia nopeampi nousten samalla WRC2-luokan toiseksi, ohi maailmanmestari Petter Solbergin. Suomalainen superlupaus oli erikoiskokeella myös koko WRC2-luokan nopein. Jan Kopeckyn ero kärkeen on 21,1 sekuntia. Tšekkiläisen sijoitus on neljäs.

Katalonian MM-ralli jatkuu lauantaiaamuna kello 9.23 Suomen aikaa. Lauantaina rallissa ajetaan asfaltilla seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteismitta on 121,80 kilometriä.

Tulokset 7/18 EK:n jälkeen WRC2-luokka:

1. Eric Camilli (FRA), VW Polo GTI R5, 1.38.23,9
2. Kalle Rovanperä (FIN), ŠKODA Fabia R5, +11,8
3. Petter Solberg (NOR), VW Polo GTI R5, +20,4
4. Jan Kopecky (CZE), ŠKODA Fabia R5, +21,1
5. Nil Solans (SPA), Ford Fiesta R5, +42,0

Teksti: ŠKODA Motorsport Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli