Ralli 28.10.2018

Toisen peräkkäisen WRC2-voiton ottanut Kalle Rovanperä: “Olemme tehneet kaikki loistavaa työtä”

"Olemme tehneet kaikki loistavaa työtä", totesi Kalle Rovanperä. Kuva: Škoda Motorsport

Kaksoisjohdossa Espanjan MM-rallin päätöspäivään lähteneet Škoda Motorsportin kuljettajat pystyivät vauhdillaan takamaan tallille kaksoisvoiton. Kalle Rovanperä ajoi voittoon toisessa MM-rallissa peräkkäin. Jan Kopecky kesti paineet ja toi auton maaliin toisella sijalla.

Kataloniassa viimeisen kilpailupäivän ohjelmassa oli neljä erikoiskoetta, jotka ajettiin lauantain tapaan asfaltilla. Päivä koostui kahdesta erikoiskokeesta, jotka ajettiin kahteen kertaan. Aamupäivän erikoiskokeilla Škoda Motorsportin kaksoisjohtoa uhannut espanjalainen Nil Solans kohtasi ongelmia jääden kärjestä miltei kolme minuuttia. Samaan aikaan Jan Kopecky ajoi aamun ensimmäisellä erikoiskokeella nopeimman ajan Rovanperän ollessa kolmas.

Aamun toisella erikoiskokeella Kopecky ajoi jälleen pohjat. Suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä oli neljänneksi nopein pysyen johdossa 13,9 sekunnin erolla.

– Teimme ennen erikoiskoetta pieniä muutoksia autoon. Auto oli nyt paljon parempi, kun se ei aliohjannut niin paljoa, totesi silminnähden tyytyväinen Kalle Rovanperä aamun toisen erikoiskokeen maalissa.

Viimeistä edellisellä erikoiskokeella Kalle Rovanperä onnistui kasvattamaan eroa tšekkiläiseen tallikaveriin Jan Kopeckyyn. Ennen viimeistä erikoiskoetta Rovanperän johto WRC2-luokassa oli 16,9 sekuntia. ŠkodaMotorsportin kaksoisjohdon lähin uhkaaja, vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg oli jo yli minuutin päässä.

Viimeisen erikoiskokeen Rovanperä ja Kopecky ajoivat tyylikkäästi maaliin sijoilla kuusi ja yksi, varmistaen tallille upean kaksoisvoiton Espanjan vaativasta MM-rallista.

– Tämän erikoiskokeen veto oli ihan ok. Jos voitamme, niin tämä on todella hienoa. Olemme tehneet kaikki loistavaa työtä, kertasi voitostaan vielä tuolloin epävarma Kalle Rovanperä päätöserikoiskokeen maalissa iloisena.

Rallin MM-sarja jatkuu Australiassa marraskuun 15. päivä. Australian MM-ralli ei kuulu Škoda Motorsportin kilpailuohjelmaan. Škoda Motorsport on varmistanut aiemmin WRC2-luokan tiimien mestaruuden ja Jan Kopecky WRC2-luokan kuljettajien mestaruuden.

Tulokset Espanjan MM-ralli WRC2-luokka:

1. Kalle Rovanperä (FIN), ŠKODA Fabia R5, 3.20.47,6
2. Jan Kopecky (CZE), ŠKODA Fabia R5, +8,5
3. Petter Solberg (NOR), VW Polo GTI R5, +1.36,6
4. Kajetan Kajetanowicz (POL), Ford Fiesta R5, +1.59,6
5. Nil Solans (SPA), Ford Fiesta R5, +2.29,3

Teksti: ŠKODA Motorsport Suomi

Kalle Rovanperä nousi WRC2-luokan kärkeen “Tähän mennessä on mennyt hyvin”

Kalle Rovanperä WRC2-luokan toisena Espanjan MM-rallissa “Ei ollut helppo aamu”

Kalle Rovanperä ensimmäiseen Katalonian MM-ralliinsa “Uniikki haaste”

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli