Ralli 05.07.2019

Kalle Markkasen kausi jatkuu Neste Rallissa

Kalle Markkanen kilpailee Suomen MM-rallissa Peugeot 208 R2:lla. Kuva: Hannu Rainamo

Rallin SM-sarjan SM3-luokassa ajava Kalle Markkanen kilpailee Neste Rallissa. Vasta kaudelle 2018 ralliin siirtynyt Kalle Markkanen osallistuu Suomen MM-ralliin jo toista kertaa. Hän osallistui kilpailuun viime vuonna, mutta tuolloin kilpailu päättyi konerikkoon.

Markkanen ajaa kilpailun tälle kaudelle hankitulla Peugeot 208 R2:lla.

– SM-sarja on ollut meille vaikea, mutta tulokset ovat kuitenkin olleet koko ajan nousujohteisia. Viime vuoden Neste Ralliin osallistumisesta on nyt paljon hyötyä, kun tietää suurin piirtein mitä odottaa. Kilpailu on erittäin vaativa ja varsinkin meidän numerollamme (107) startatessa tiet voivat olla aika huonossa kunnossa. Täytyy ajaa kovaa ja luottaa että auto kestää, varomalla ei hyvää tulosta kannata odottaa, Markkanen kertoo.

Kilpailussa on mukana useita SM-sarjasta tuttuja nimiä. Kaiken kaikkiaan R2-luokituksen mukaisella kalustolla kilpailuun osallistuu 23 kuljettajaa.

– Emme aja MM-pisteistä, mutta on mahtava päästä vertaamaan vauhtia MM-sarjan kärkiukkoihin. Jyväskylän tiet ovat huikeita, ja kun tiedetään myös, että yleisöä on paljon jokaisella pätkällä, niin odotukset ralliin ovat kovat. Lähdemme hakemaan kilpailusta nappisuoritusta.

Markkasen kartturilla Kim Lehtolalla on Suomen MM-rallista hyvät muistot.

– Osallistuimme Neste Ralliin Kallen isän kanssa jo vuonna 2001. Silloin voitimme luokkamme (N3), ja rallin voittajille jaettu lasimaljakko löytyy kirjahyllystä. Tällä kertaa voittoon ei taida riittää nappisuoritus, vaan se vaatisi superonnistumisen ja varmasti myös muiden epäonnea. Kaikkihan on tietenkin mahdollista, kilpailun voittaa se joka selviää nopeiten koko vaativan reitin läpi alusta loppuun. Ongelmiin ja virheisiin ei ole kenelläkään varaa, toteaa Lehtola.

Markkanen valmistautuu kilpailuun treenaamalla nuotitusta ja ajamalla testiä.

– Meillä on myös muutama asiakastilaisuus heinäkuun aikana, täytyy hyödyntää myös ne tilaisuudet treenimielessä.

Teksti: Kalle Markkasen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli