Ralli 27.01.2019

Kalle Markkanen lopulta tyytyväinen Arctic Lapland Rallyn maalissa

Kalle Markkanen sijoittui Ralli SM -kauden avauksessa SM3-luokan viidenneksi. Kuva: Kalle Markkasen Tiedotus

Ralli SM -kauden avaus Rovaniemellä tarjosi Kalle Markkaselle vauhdikkaita pätkiä, erikoisia tilanteita ja rengasrikon. Lopulta miehen sijoitus oli SM3-luokan viides ja mukaan lähti 13 SM-pistettä.

Koko Arctic Lapland Rally -kilpailu ajettiin lumipölyssä ja siihen oli totuttauduttava alusta alkaen. Ensimmäisen erikoiskokeen maalissa kellot pysähtyivät Kalle Markkaselle jaettuun neljänteen sijaan 6,9 sekuntia kärjen takana.

Miehen tasainen ajo johti lopulta erikoisen tilanteen jälkeen siihen, että hän lähti yötauolle luokan toiselta sijalta. Siikakämään syntyi Rytkösen pahan ulosajon myötä suma, joka lopulta purkautui. Kaikki odottivat erikoiskokeen keskeyttämistä, kun SOS-nappia oli painettu, mutta näin ei lopulta käynytkään.

Lauantain rengasrikko Sarriojärvellä pudotti Markkasen ja tämän kartanlukijan Kim Lehtolan SM3-luokan seitsemänneksi.

– Etsimme turvallista renkaanvaihtopaikkaa noin kolmen kilometrin ajan, kunnes nuotteihinkin merkitty paikka löytyi. Menetimme 4,5 minuuttia, kertoo Markkanen.

– Ajoimme koko päivän kovassa lumipölyssä, mutta pystyimme lopulta nousemaan viidenneksi. Tilanne harmitti, mutta lopulta tulokseen ja maaliinpääsyyn voi olla tyytyväinen. Tunturiralli on aivan oma lajinsa. Seuraavaksi ajamme testikilpailun Peurungassa ja Kouvolassa on sitten tarkoitus ajaa oikeata rallivauhtia, toteaa Kim Lehtola.

Teksti: Kalle Markkasen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli