Ralli 12.02.2019

Kalle Markkanen haki Peurungasta tuntumaa Kouvolan SM-ralliin

Kalle Markkanen. Kuva: Kim Lehtola

Peurunkaralli ajettiin viime viikonloppuna loskaisessa kelissä. Tasaisella ajosuorituksella Kalle Markkanen sijoittui kolmanneksi. SM3-luokan autoilla kilpailtiin lisäluokassa 28, ja sen voitti ylivoimaisesti Henri Hokkala.

– Ajoimme kilpailun uuden säännön leveämmällä renkaalla, koska halusimme nimenomaan valmistautua Kouvolan SM-ralliin. Peurungassa kapeampi rengas olisi ilman muuta toiminut paremmin. Kouvolaan on nyt luvattu samanlaista keliä ja näyttää siltä, että sielläkin on luvassa loskaiset ja pöperöiset tiet. Peurungan kilpailu oli hyvä testi Kouvolaa varten, toteaa 19-vuotias Kalle Markkanen.

Markkasella pitää kiirettä

Markkanen vaihtoi lajia vuoden 2018 alussa. Ennen sitä hän kilpaili rallicrossissa mm. pohjoismaisessa NEZ-sarjassa. Rallin lisäksi Markkanen pelaa jääkiekkoa Kiekko-Espoon A-junioreissa.

– Jääkiekkoharrastus tukee rallia hyvin, kun koordinaatio ja kropan hallinta on hereillä koko ajan. Kiirettähän tämä tietysti on, kun pelejä on kaksi viikossa ja siihen kolmet jäätreenit päälle. Lisäksi harjoittelemme myös rallia lähes joka viikonloppu. Palasimme Peurungasta lauantai-iltana puoliltaöin ja aamulla olimme jo ennen yhdeksää joukkueen kanssa matkalla Vierumäelle otteluun.

Tavoitteet korkealla

Markkanen tavoittelee tällä kaudella FFFS – Flying Finn Future Star valintaa.

– En päässyt tälle kaudelle mukaan valmennusryhmiin, kun rallikokemus on vielä vähäinen, vaikka ajokokemusta onkin jo toistakymmentä vuotta. Aion pärjätä kilpailuissa ja päästä mukaan valintatilaisuuteen, aiemmin rallicrossin puolelta AKK:n valmennusryhmään kuulunut Markkanen toteaa.

AKK Sports Oy perusti vuonna 2014 lupaavia rallikuljettajia kartoittavan ohjelman vauhdittaakseen nuorten lahjakkuuksien tietä kohti kansainvälistä läpimurtoa ja maailman huippua. Flying Finn Future Star -kilpailussa on vuonna 2019 kaksi palkintoa: viiden SM-osakilpailun jälkeen osallistuminen Neste Ralliin elokuussa sekä koko Ralli SM -kauden päätteeksi osallistuminen junioreiden rallin MM-sarjaan kaudelle 2020.

Nuoret kuljettajat, jotka sijoittuvat SM-sarjan ensimmäisten viiden kilpailun jälkeen SM-pisteissä kuuden parhaan joukkoon, kutsutaan erilliseen valintatilaisuuteen. Se on seuraava tähtäin, Markkanen toteaa.

Teksti: Kim Lehtola

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli