Road Racing 12.06.2019

Kakkossijan ja voiton napannut Kuparinen: “Mielenkiintoista monella tapaa”

Motomarket Racing -kuljettaja Eeki Kuparisella riitti nopeutta SM-avauksessa, vaikka tilille kirjattiinkin "vain" yksi voitto. Kuva: Motomarket Racing.

Motomarket Racing -tiimin kuljettaja Eeki Kuparinen kuittasi road racingin SM-avauksessa Superbike-luokassa kakkossijan ja voiton Motoparkissa viime viikonloppuna. Kuparinen kummasteli niin rataa kuin sääntöjä.

– Mielenkiintoista monella tapaa, oli Kuparisen ajatus ensimmäisestä SM-osakilpailusta Virtasalmen Motoparkissa.

– Aivan kuin olisivat pienentäneet rataa, kaventaneet ja tehneet muutaman sata monttua lisää sitten vuoden 2012, jolloin viimeksi täällä kilpailin, tuumasi Kuparinen  ja lisäsi, ettei meinannut ajatus millään pysyä mukana nopeasti eteen tulevissa tiukoissa mutkissa, mutta huomattavasti parantuneet “faciliteetit” varikkoalueella olivat mieluinen yllätys.

Perjantain kolmessa viidentoistaminuutin vapaassa harjoituksessa tiimi ei pystynyt säätämään alustaa järjestelmällisesti.

– Meidän piti mennä mutu-tuntumalla ja yrittää arvata oikeita säätöjä.

Lauantaiaamun aika-ajoon tiimi lähti jälleen uusin arvauksin ja oikea suunta alkoi häämöttää. Kuparinen päätti ajaa vain riittävän ajan eturiviin. Sen hän tekikin, mutta uudet säännöt tulkittiin siten, että hän pääsikin takariviin: eli nopeus ei ratkaissut, vaan ajetut kierrosmäärät.

Uusi rengassääntö on hieman kaksijakoinen, kun rengasmäärä on rajattu. Aikaa olisi ja katsojat varmaan tykkäisivät, kun kuskit voisivat kiertää rataa enemmänkin parempia aikoja yrittäessä, mutta nyt se ei ole mahdollista.

Aika-ajossa aamusta on jo päätettävä, millä renkaalla kilpailun ajaa. On toivottava, että säätiedotus pitää paikkansa lämpötilojen suhteen myös iltapäivän kilpailussa. Muuten pelaa itsensä ulos heti aamusta.

Kuparinen lähti siis lauantain kilpailuun, mikä takasi sen, että hänellä oli sikäli helppoa, ettei ollut kuin yksi mahdollinen taktiikka: kiire kohti kärkeä. Lähtöpaikka tarkoitti sitä, että kurottavaa oli reilu kymmenen sekuntia ensimmäisen kierroksen jälkeen ja ohitettavia kapealla radalla riitti.

Kilpailun puolenvälin jälkeen Kuparisen edessä ei ollut enää kuin kaksi kilpailijaa: Ville Valtonen, joka oli päässyt karkuun, ja Niko Mäkinen, joka oli selkeästi saavutettavissa. Viimeisellä kierroksella, takasuoran nopeassa shikaanissa, kierroksella ohitettava sotki molempien ajolinjat. Imuapu katosi, joten Kuparisen oli panostettava kaikkensa takasuoran jarrutukseen. Se onnistui, joten Kuparinen oli maalissa kakkosena.

Sunnuntain kilpailuun Kuparinen valmistautui ensin kiertämällä warm-up vesikelissä. Kuparisen pyörä tuntui erittäin hyvältä ja antoikin sen haetun säätöavun kilpailua silmällä pitäen. Kilpailun alussa pyörä tuntui ensi kertaa ajettavalta ja Kuparisen oli kohtalaisen helppo ajaa muilta karkuun. Piti vain pitää sopivaa turvaväliä ottamatta sen ihmeempiä riskejä, eli Turun Moottorikerhon Kuparinen oli maalissa ykkösenä.

Karhulan Moottorikerhon Valtonen ajoi voiton ja kakkossijan. West Coast Racing Clubin Mäkinen oli kumpanakin päivänä kolmas.

Tulokset

Teksti: Motomarket Racing -tiedotus / Moottoriurheilu.tv.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing