Ralli 23.02.2017

Kaikkien aikojen Ralli SM -viikonloppu teki yleisöennätyksiä sekä tienvarsilla että tiedotuskanavissa

Kalle Rovanperä voitti Mikkelin SM-rallin. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Ralli SM -sarjan Mikkelin osakilpailun aikana 17.-18.2. koettiin ennätyksellinen yleisömäärä niin itse tapahtumassa kuin sarjan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassakin. Kiinnostus erityisesti nousevaa rallitähteä, Kalle Rovanperää kohtaan keräsi runsaasti huomiota kotimaisessa uutisoinnissa ja sai palstatilaa myös kansainvälisillä foorumeilla.

Suuret kävijämäärät yllättivät paitsi kisa- myös sarjajärjestäjän: yleisöryntäys kaatoi lopulta niin sarjan www-sivut, tulospalvelun kuin ralliradionkin.

– SM Vaakuna-Rallia seurasi enemmän katsojia erikoiskokeilla, huoltoparkissa ja Mikkelin torin lähtö- sekä maalijuhlallisuuksissa kuin koskaan aikaisemmin, joten ennätykset laitettiin nyt yleisömäärän osalta kunnolla uusiksi, kertoo rallin kilpailunjohtaja Tomi Jääskeläinen.

Nousseeseen kiinnostukseen osattiin varautua myös Ralli SM -sarjajärjestäjän osalta, mutta sarjan verkkosivupalvelimet eivät pohjatyöstäkään huolimatta kestäneet kovimpia kävijäpiikkejä.

– Sarjan seuraavaan osakilpailuun, 10.-11.3. Nilsiässä ajettavaan Tahko SM-Ralliin on kuitenkin luvassa paluu sujuvan onlinepalvelun tielle, kertoo sarjan lehdistöpäällikkö Sami Kolsi.

– Pahoittelemme kisan aikana yskineitä verkkosivuja ja teemme operaattorimme kanssa kaiken tarvittavan, jotta SM-rallista pääsee jälleen nauttimaan seuraavassa kisassa sen alusta loppuun kaikissa sarjan kanavissa. SM Vaakuna-Ralli asetti yleisömäärän riman upeaan korkeuteen, ja oli myös ilo todistaa mitä mahtavinta kisatunnelmaa pitkin erikoiskokeita ja oheistapahtumia. Toivotamme kaikki rallin ystävät tervetulleeksi kahden viikon päästä Tahkolle, jossa päästään fiilistelemään jälleen yhtä maailman parhaista kansallisista rallisarjoista, ja toki ihastelemaan myös nousevien tähtiemme vauhtia, Kolsi sanoo.

Kauden avauskilpailuun, Rovaniemen Arctic Lapland Rallyyn verrattuna, Ralli SM –sarjan verkkosivujen palvelut keräsivät reilusti yli kaksinkertaisen määrän käyttäjiä. Tulospalvelun käyttöaste yli kymmenkertaistui. Yhteensä kahden kisapäivän aikana, ennen lauantain ruuhkautumista, sivuilla laskettiin 1,5 miljoonaa latausta ja 3,6 miljoonaa tiedostolatausta.

Lisäksi sosiaalisessa mediassa tavoittavuusluvut paukkuivat uusiin ennätyksiin, sillä esimerkiksi AKK:n virallisen tiedotuskanavan Moottoriurheilu.tv:n Facebook-sivuilla lähetetyt neljä suoraa kisalähetystä tavoittivat yhteensä yli 200 000 käyttäjää. Myös Twitterin puolella kuhina kävi kiivaana, sillä Ralli SM -tili keräsi toiseksi eniten uusia seuraajia Suomessa viikolla seitsemän.

Teksti: Ralli SM -sarjan tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli